Kesko ostaa Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot LänsiAutolta

Kesko-konserniin kuuluva K Caara Oy on sopinut ostavansa LänsiAuto Oy:n Kotkassa, Kouvolassa ja Lappeenrannassa sijaitsevat Volkswagen-, Audi- ja SEAT-liiketoiminnot.

Keskon autokaupan tavoitteena on liiketoiminnan kasvattaminen tiiviillä kumppanuudella Volkswagen-konsernin kanssa. K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara hakee aktiivisesti markkina-aseman vahvistamista Volkswagenin, Audin ja SEATin jälleenmyynnissä kotimaan markkina-aluetta laajentamalla.

”Tällä hetkellä automarkkina konsolidoituu vahvasti kiristyvän kilpailun myötä ja alan toimijat pyrkivät tehostamaan toimintaansa. Nyt ostettavien liiketoimintojen myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä paremmin ja laajemmin uusien autojen, vaihtoautojen ja jälkimarkkinointipalveluiden osalta. Lisäksi K-Caaran asema Suomen suurimpana Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjänä vahvistuu entisestään kaupan myötä”, sanoo Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman.

LänsiAuto on viime vuosina kasvanut voimakkaasti ja yhtiön strategisena tavoitteena on vahvistaa asemaansa autoilun arvoketjussa toimimalla paitsi jälleenmyyjänä, myös leasing-rahoittajana, vuokraamona ja maahantuojana.

”Tämä kauppa sopii erinomaisesti sekä ostajan että myyjän strategiaan. Meidän pitkän aikavälin tavoitteemme on olla keskeinen kumppani muutamalle päämiehelle Suomessa ja Baltiassa. Ostimme Opel-maahantuonnin Suomessa ja Baltiassa, ja investoimme parhaillaan myös Toyota- ja Nissan-liiketoimintaan pääkaupunkiseudulla”, kertoo LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

Kaupan kohteena olevien liiketoimintojen yhteenlaskettu pro forma liikevaihto 2017 oli noin 67 milj. euroa. Ostettavissa liiketoiminnoissa työskentelevät henkilöt siirtyvät vanhoina työntekijöinä K-Caaran palvelukseen ja liiketoiminnot jäävät vuokralle olemassa oleviin kiinteistöihin. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Kaupan toteutuminen edellyttää vielä Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää. Kaupan ennakoidaan toteutuvan vuoden 2019 ensimmäisen kvartaalin aikana.

Lisätietoja:
Keskon autokaupan toimialajohtaja Johan Friman, johan.friman@kesko.fi, puh. 010 533 8451
K Caara Oy:n toimitusjohtaja Martti Muona, martti.muona@kesko.fi, puh. 010 533 3310
LänsiAuto Oy:n toimitusjohtaja Tommi Köninki, tommi.koninki@lansiauto.fi, puh. 050 545 8515

 

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

K-Auto toimii Volkswagen-, Audi-, SEAT- ja Porsche-henkilöautojen sekä Volkswagen Hyötyautojen ja MAN-kuorma-autojen maahantuojana ja markkinoijana Suomessa sekä SEATin osalta myös Virossa ja Latviassa. K-Auto kehittää myös monikanavaisia autoalan palveluja. www.k-auto.fi

K-Auton vähittäiskauppayhtiö K-Caara toimii merkittävänä uusien autojen ja vaihtoautojen kauppiaana ja tarjoaa huolto- ja jälkimarkkinointipalveluja omissa liikkeissään pääkaupunkiseudulla ja Turussa. K-Caaran palveluihin kuuluvat myös mm. vaihtoautojen verkkokauppa, edullisempien vaihtoautojen myymälä sekä leasingpalvelut yrityksille ja yksityisille

LänsiAuto on kasvava ja kehittyvä autoalan konserni, joka tarjoaa automyynti-, korjaamo-, leasing- ja vuokraamopalveluja. Konsernin liiketoiminta on viime vuosina kasvanut voimakkaasti: vuonna 2019 liikevaihto ylittää jo 400 miljoonaa euroa. LänsiAuto on Opelin maahantuoja Suomessa ja Baltiassa sekä maailman suurimman autovuokraamon Enterprisen franchising-kumppaniSuomessa.

Takaisin ylös