Kesko vahvistaa Byggmakker-ketjuaan Norjassa ostamalla Skattum Handel AS:n

Kesko Oyj:n tytäryhtiö Byggmakker Handel AS on sopinut ostavansa norjalaisen rautakauppayhtiön Skattum Handel AS:n, jonka liikevaihto oli viime vuonna noin 94 miljoonaa euroa. Skattum Handel AS operoi kauppiasliiketoimintamallilla Byggmakker-kauppoja, jotka kaupan seurauksena siirtyvät Byggmakker-ketjun omistukseen.

K-ryhmä on rakentamisen ja talotekniikan kaupassa johtava toimija Pohjois-Euroopassa. Keskon Byggmakker on Norjan johtavia rautakauppaketjuja ja se vahvistaa nyt toimintaansa ostamalla Skattum Handel AS:n. Skattum Handel AS:llä on 10 Byggmakker-myymälää Oslon lähialueilla ja noin 320 työntekijää. Vuonna 2017 yhtiön liikevoitto oli 4,3 miljoonaa euroa. Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Keskon strateginen tavoite rakentamisen ja talotekniikan kaupassa on markkina-aseman vahvistaminen Pohjois-Euroopassa ja kannattavuuden parantaminen kaikissa toimintamaissa.

"Tämä yritysosto on tärkeä askel markkina-aseman kasvuun ja kehittämiseen tähtäävän strategiamme toteuttamisessa Pohjois-Euroopassa. Yritysosto Norjassa mahdollistaa synergioiden hakemisen muun muassa hankinnassa, mikä lisää toimintojemme kilpailukykyä ja luo siten lisämahdollisuuksia kasvulle ja kannattavuuden parantamiselle”, toteaa Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja Keskon pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialalla on toimintoja kahdeksassa maassa. Norjassa sillä on 25 Onnisen myymälää ja 65 Byggmakker-myymälää, joista suurin osa toimii kauppiasliiketoimintamallilla. Byggmakkerin viime vuoden liikevaihto Norjassa oli 397 miljoonaa euroa.

Skattum Handel AS operoi Byggmakker-kauppoja Hedmarkin, Opplandin, Oslon ja Akershusin lääneissä. Lisäksi yhtiö omistaa 34 prosenttia Byggmakker Hønefossista. Skattum Handel AS vietti äskettäin 125-vuotisjuhliaan.

Kaupan toteutuminen edellyttää Norjan kilpailuviranomaisten hyväksyntää sekä muiden kauppaan liittyvien ehtojen täyttymistä.  

Lisätietoja:
Viestintäjohtaja Jessica Diktonius, K-ryhmän rakentamisen ja talotekniikan kauppa, 040 709 9176, jessica.diktonius@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös