Kesko myy jäljellä olevan osuuden Baltian konekaupan tytäryhtiöistä ja Konekesko Oy:n Suomen maatalouskoneliiketoiminnan Danish Agro -konsernille

Danish Agro -konserni on käyttänyt helmikuussa 2017 ilmoitettua optiotaan ostaa jäljellä olevat Konekeskon Baltian tytäryhtiöiden osakkeet ja Suomen maatalouskoneliiketoiminnan. Järjestelyn toteutumisen myötä Danish Agro -konserni omistaa kokonaisuudessaan Konekeskon Baltian yhtiöt ja Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminnan.

Helmikuussa 2017 Konekesko myi 45 % Baltian maayhtiöiden osakkeista Danish Agro a.m.b.a:n konserniyhtiö DAVA Agravis Machinery Holding A/S:lle. Samassa yhteydessä osapuolet sopivat DAVA Agraviksen optiosta ostaa loput Baltian konekaupan yhtiöiden osakkeista ja Danish Agro -konsernin optiosta ostaa Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminta

Nyt julkistetun järjestelyn myötä jäljellä oleva 55 %:n osuus Baltian yhtiöiden osakkeista ja Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminnan hallinta siirtyy ostajalle.  

Konekesko on osa Keskon rakentamisen ja talotekniikan toimialaa.

”Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan strateginen tavoite on markkina-aseman vahvistaminen Pohjois-Euroopassa ja kannattavuuden parantaminen kaikissa toimintamaissa. Nyt tehty järjestely on johdonmukainen jatkumo vuonna 2017 tehdylle yrityskaupalle. Tämän yrityskaupan myötä rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimiala on entistä fokusoituneempi ja voi hakea uusia mahdollisuuksia kasvuun sekä kannattavuuden parantamiseen Pohjois-Euroopasta”, kommentoi Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja ja Keskon pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

Vuonna 2017 Baltian yhtiöiden pro forma -liikevaihto oli noin 133 miljoonaa euroa ja Konekeskon Suomen maatalouskoneliiketoiminnan noin 32 miljoonaa euroa.

Kauppojen ennakoidaan toteutuvan viimeistään lokakuussa 2018. Kauppojen toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää sekä kauppojen muiden ehtojen täyttymistä.

Lisätietoja:
Jukka Erlund, talous- ja rahoitusjohtaja, CFO, Kesko Oyj, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi
Jarkko Karjalainen, johtaja, yrityskaupat, Kesko Oyj, +358 50 340 8174, jarkko.karjalainen@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös