VV-Autotalot on ostanut SEAT-liiketoiminnot LänsiAutolta Espoossa, Vantaalla ja Turussa

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 6.7.2017 KLO 9.00 1 (2)

VV-Autotalot on ostanut SEAT-liiketoiminnot LänsiAutolta Espoossa, Vantaalla ja Turussa

Kesko-konserniin kuuluvan VV-Auto Group Oy:n tytäryhtiö VV-Autotalot Oy on ostanut SEAT-liiketoiminnot LänsiAutolta Espoossa, Vantaalla ja Turussa. Kauppaan kuuluvat uusien autojen myynti sekä autojen jälkimarkkinointipalvelut.

VV-Autotalot toimii muiden Volkswagen-konsernin edustamien merkkien (Volkswagen, Audi, Volkswagen-hyötyautot) jälleenmyyjänä Espoossa, Helsingissä, Turussa ja Vantaalla sekä SEAT-jälleenmyyjänä Helsingissä. Ostetut SEAT-liiketoiminnot sijoittuvat jo olemassa oleviin VV-Autotalojen kiinteistöihin Espoossa, Vantaalla ja Turussa, eikä kaupalla ole henkilöstövaikutuksia.

"VV-Autotalot on Suomen suurin Volkswagen-konsernin edustamien merkkien jälleenmyyjä ja kaupan myötä VV-Autotaloista tulee myös Suomen suurin SEAT-jälleenmyyjä. SEAT-liiketoimintojen ostaminen Länsiautolta tukee VV-Autotalojen strategiaa ja vahvistaa autokaupan kasvua. Kaupan myötä vahvistamme edelleen yhteistyötä Volkswagen-konsernin kanssa", sanoo VV-Autotalojen toimitusjohtaja Martti Muona.

"LänsiAuton liikevaihto on tuplaantunut alle viidessä vuodessa ja nyt tehty SEATia koskeva liiketoimintajärjestely yksinkertaistaa LänsiAuton liiketoimintaa. Saavuttaaksemme synergiaetuja ketjumaisesta liiketoiminnasta, vähennämme päämiesten määrää sekä autoliike- että konsernitasolla. Jatkamme SEAT-liiketoimintaa edelleen Kaakkois-Suomessa, jossa toimimme vain VV-Auto Group Oy:n jälleenmyyjänä", toteaa LänsiAuton toimitusjohtaja Tommi Köninki.

Keskon strategisena tavoitteena on kasvu kotimaan päivittäistavarakaupassa, kasvu ja aseman vahvistaminen Euroopassa rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä kasvu autokaupassa.

Lisätietoja:

Martti Muona, toimitusjohtaja, VV-Autotalot Oy, puh. 050 388 9942, martti.muona@vv-auto.fi
Harri Buddas, SEAT-liiketoimintajohtaja, VV-Autotalot Oy, puh. 0500 709 810, harri.buddas@vv-auto.fi
Tommi Köninki, toimitusjohtaja, LänsiAuto, puh. 010 525 20, tommi.koninki@lansiauto.fi

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesko.fi

VV-Autotalot Oy on VV-Auto Group Oy:n tytäryhtiö. VV-Autotalot Oy:n ydinliiketoimintaa ovat Audi-, SEAT- ja Volkswagen-henkilöautojen ja Volkswagen-hyötyautojen sekä vaihtoautojen myynti, huolto ja korjaus Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Turussa.

LänsiAuto on kannattava ja kasvava autokaupan konserni, jonka liikevaihto tilikaudella 2017 kasvaa yli 320 miljoonaan euroon. LänsiAuto myy noin 20 000 ja huoltaa yli 80 000 ajoneuvoa vuodessa kymmenellä eri paikkakunnalla Etelä-Suomessa. LänsiAutossa ja sen käytettyjen autojen kauppaan erikoistuneessa konserniyhtiössä Auto-Bilissä työskentelee yli 500 autokaupan ammattilaista.

Takaisin ylös