Kesko myy Askosta ja Sotkasta vastaavan Indoor Group Oy:n

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 20.06.2017 KLO 12.35 1(2)       

Kesko myy Askosta ja Sotkasta vastaavan Indoor Group Oy:n

Kesko Oyj on sopinut myyvänsä Asko- ja Sotka-huonekalukauppaketjuista vastaavan Indoor Groupin Sievi Capital Oyj:n, kolmen Sotka-ketjun franchising-yrittäjän ja Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Eteran omistamalle yhtiölle. Osakekauppana toteutettavan kaupan velaton kauppahinta on 67 milj. euroa.

"Keskon strategisena tavoitteena on kasvu kotimaan päivittäistavarakaupassa, kasvu ja aseman vahvistaminen Euroopassa rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä kasvu autokaupassa. Indoor Groupin myynti on johdonmukainen askel Keskon strategian toteuttamisessa", kertoo Keskon pääjohtaja Mikko Helander.

Indoor Groupin liikevaihto oli vuonna 2016 187 milj. euroa ja liikevoitto 9,8 milj. euroa. Verkkokauppojen lisäksi Asko-ketjulla on Suomessa 34 myymälää ja Virossa viisi myymälää, Sotka-ketjulla puolestaan on Suomessa 52 myymälää ja Virossa viisi myymälää. Indoor Groupiin kuuluvat myös Lahdessa sijaitseva sohvatehdas Insofa Oy ja virolainen tytäryhtiö Indoor Group AS.

Yrityskaupan velaton kauppahinta on 67 milj. euroa, josta 62 milj. euroa maksetaan kaupan toteutumisen yhteydessä käteisellä ja 5 milj. euroa myyjän ostajalle myöntämällä korollisella lainalla. Kesko Oyj kirjaa yrityskaupasta kaupan toteutuessa noin 15 milj. euron myyntivoiton. Kauppa toteutuu 30.6.2017.

Lisätietoja:

Jukka Erlund, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 010 532 2113, jukka.erlund@kesko.fi
Sijoittajat ja analyytikot: Kia Aejmelaeus, sijoittajasuhdejohtaja, puh. 010 532 2533, kia.aejmelaeus@kesko.fi
Media: Riikka Toivonen, talousviestintäjohtaja, puh. 010 532 3495, riikka.toivonen@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on yli 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 30 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös