Kesko myi Viron ja Latvian kiinteistöjä

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 24.05.2017 KLO 9.00 1(2)

 

Kesko myi Viron ja Latvian kiinteistöjä

Kesko myi kiinteistösijoitusyhtiö UAB Baltic Retail Propertiesille seitsemän Kesko Senukain käyttämää kauppapaikkaa Virossa ja Latviassa. Samalla Kesko on hankkinut 10 %:n omistusosuuden kiinteistösijoitusyhtiöstä.

UAB Baltic Retail Propertiesin pääosakas on yhdysvaltalaisen W.P. Carey Inc:n hallinnoima kiinteistösijoitusrahasto CPA:17 - Global 70 % omistusosuudella. Kiinteistösijoitusyhtiön aiemmat kolme omistajaa jatkavat yhtiön pienosakkaina yhteensä 20 %:n omistusosuudella.

UAB Baltic Retail Properties on jo aiemmin ollut merkittävä Kesko Senukain vuokranantaja Liettuassa. Järjestelyn yhteydessä Kesko Senukai vuokrasi sijoitusyhtiön jo aiemmin omistamat ja sijoitusyhtiölle kaupassa siirtyneet uudet kauppapaikat edelleen käyttöönsä 15 vuoden vuokrasopimuksilla jatko-optioin.

Koko järjestelyn suuruus on noin 174 milj. euroa. Keskon omistamien kiinteistöjen myyntihinta oli 64 milj. euroa, josta myyntivoittoa kertyi 50 milj. euroa. Järjestelystä Kesko-konsernille kertyvä nettokassavirta ennen veroja on noin 58 milj. euroa. Kesko-konserni vuokraa kiinteistösijoitusyhtiöltä yhteensä 19 kauppapaikkaa ja vuokravastuut kasvavat järjestelyn seurauksena noin 124 milj. euroa. Järjestelyllä ei ole merkittävää tulosvaikutusta.

Kesko Senukai on Keskon konserniyhtiö, joka vastaa Baltian ja Valko-Venäjän rauta- ja sisustuskaupan toiminnoista. Kesko Senukai on alueen selkeä markkinajohtaja 54 myymälällä. 2016 Kesko Senukain myynti oli lähes 600 milj. euroa.

Lisätietoja:

Jukka Erlund, talous- ja rahoitusjohtaja, jukka.erlund@kesko.fi, p. 010 53 22113

Riikka Toivonen, talousviestintäjohtaja, riikka.toivonen@kesko.fi, p. 010 53 23495

 

Kesko Oyj

 

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

 

 

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on yli 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 10 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 30 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 2 000 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin kaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös