Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt Onninen Oy:n yrityskaupan Suomen osalta

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 20.04.2016 KLO 13.15 1(1)

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt Onninen Oy:n yrityskaupan Suomen osalta

Suomen kilpailu- ja kuluttajavirasto (KKV) on hyväksynyt Suomen osalta yrityskaupan, jolla Kesko Oyj hankkii Onninen Oy:n. Lupaan ei ole asetettu ehtoja. Yrityskauppa edellyttää lisäksi EU:n komission hyväksyntää järjestelyyn liittyvien muiden maiden osalta.

Kesko Oyj on 12.1.2016 kertonut pörssitiedotteella ostavansa Onninen Oy:n koko osakekannan Onvest Oy:ltä. Kauppaan ei sisälly Onnisen teräsliiketoiminta eikä Venäjän tytäryhtiö. Yrityskaupan tutkinta siirrettiin EU:n komissiolta KKV:lle Suomen osalta. Komissio tutkii yrityskaupan Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan osalta. Viranomaistutkinta on tältä osin kesken.

Toteutuessaan uusi kaupan kokonaisuus tarjoaa täydet rakentamisen ja talotekniikan valikoimat sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaille. Yrityskauppa luo erinomaisen perustan Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvulle Suomessa ja muualla Euroopassa. Yritysoston myötä Keskon liiketoiminta laajenee merkittävästi LVI- ja sähkötuoteryhmissä, ja se pystyy palvelemaan paremmin erityisesti urakoitsija-asiakkaita. Tämän lisäksi Kesko saa uusia asiakkuuksia infra- ja teollisuusasiakasryhmistä.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää lisäksi EU:n komission hyväksyntää sekä kaupan muiden ehtojen täyttymistä. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Lisätietoja:
Terho Kalliokoski, varatoimitusjohtaja ja rauta- ja erikoiskaupan toimialajohtaja, puh 010 53 20200, terho.kalliokoski@kesko.fi
Jukka Erlund, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi
Lauri Peltola, johtaja, viestintä, yhteiskuntavastuu ja sidosryhmäsuhteet, puh. 010 53 22400, +358 505 705 606, lauri.peltola@kesko.fi

Kesko Oyj

Merja Haverinen
viestintäjohtaja

JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös