Euroopan komissio on antanut Keskolle luvan Onnisen ostoon

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 24.05.2016 KLO 14.00 1(1)

Euroopan komissio on antanut Keskolle luvan Onnisen ostoon

Euroopan komissio on osaltaan hyväksynyt yrityskaupan, jolla Kesko Oyj hankkii Onninen Oy:n. Lupaan ei ole asetettu ehtoja. Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyttyä yrityskaupan Suomen osalta jo aiemmin kaikki yrityskaupan toteuttamiseksi tarvittavat viranomaisluvat on saatu.

Kesko Oyj on 12.1.2016 kertonut pörssitiedotteella ostavansa Onninen Oy:n koko osakekannan Onvest Oy:ltä. Kauppaan ei sisälly Onnisen teräsliiketoiminta eikä Venäjän tytäryhtiö. Yrityskaupan tutkinta siirrettiin Keskon pyynnöstä Euroopan komissiolta Suomen Kilpailu- ja kuluttajavirastolle KKV:lle Suomen osalta. KKV antoi luvan yrityskaupan toteuttamiseen 20.4.2016.

Euroopan komissio tutki yrityskaupan muiden maiden eli Ruotsin, Norjan, Viron, Latvian, Liettuan ja Puolan osalta. Euroopan komissio hyväksyi 24.5.2016 antamallaan päätöksellä yrityskaupan. Komissio ei asettanut päätöksessään ehtoja yrityskaupan toteuttamiseksi. Näin yrityskaupan toteuttamiseksi tarvittavat kaikki kilpailuviranomaisluvat on saatu.

Toteutuessaan uusi kaupan kokonaisuus tarjoaa täydet rakentamisen ja talotekniikan valikoimat sekä yritys- että kuluttaja-asiakkaille. Yrityskauppa luo erinomaisen perustan Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan kasvulle Suomessa ja muualla Euroopassa. Yritysoston myötä Keskon liiketoiminta laajenee merkittävästi LVI- ja sähkötuoteryhmissä, ja se pystyy palvelemaan paremmin erityisesti urakoitsija-asiakkaita. Tämän lisäksi Kesko saa uusia asiakkuuksia infra- ja teollisuusasiakasryhmistä.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää vielä kaupan muiden ehtojen täyttymistä. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2016 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Lisätietoja:
Terho Kalliokoski, varatoimitusjohtaja ja rauta- ja erikoiskaupan toimialajohtaja, puh 010 53 20200, terho.kalliokoski@kesko.fi
Jukka Erlund, talous- ja rahoitusjohtaja, puh. 010 53 22113, jukka.erlund@kesko.fi
Lauri Peltola, johtaja, viestintä, yhteiskuntavastuu ja sidosryhmäsuhteet, puh. 010 53 22400, +358 505 705 606, lauri.peltola@kesko.fi

Kesko Oyj

Merja Haverinen
viestintäjohtaja

JAKELU
Nasdaq Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös