Kesko keskittää Baltian rauta- ja sisustuskaupan Senukaihin

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 04.11.2015 KLO 09.00 1(1)

Kesko keskittää Baltian rauta- ja sisustuskaupan Senukaihin

Kesko on 3.11.2015 sopinut Baltian toimintojen keskittämisestä Liettuassa toimivaan tytäryhtiöönsä UAB Senuku Prekybos centrasiin (Senukai). Yhdistäminen suunnitellaan toteutettavan niin, että Kesko myy kokonaan omistamiensa Viron ja Latvian K-rautojen toiminnasta vastaavien yhtiöiden osakkeet tytäryhtiölleen Senukaille.

- Järjestely mahdollistaa Baltian ja Valko-Venäjän liiketoimintojen johtamisen yhtenä kokonaisuutena. Tämä antaa meille paremmat mahdollisuudet kannattavan kasvun nopeuttamiseen hyvin kehittyvillä Baltian ja Valko-Venäjän markkinoilla, joilla olemme yhteensä 47 omalla ja 51 franchising-periaatteella toimivalla kaupalla sekä 573 miljoonan euron myynnillä jo nyt selvä markkinajohtaja rauta- ja sisustuskaupassa, sanoo rauta- ja erikoiskaupan toimialajohtaja Terho Kalliokoski.

Omistusjärjestely on määrä toteuttaa alkuvuoden 2016 aikana. Järjestelyn toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää. Järjestelyllä ei ennakoida olevan olennaista vaikutusta Keskon myyntiin, tulokseen tai taloudelliseen asemaan seuraavan 12 kuukauden aikana. Järjestelyllä ei ole välittömiä vaikutuksia henkilöstöön tai kauppojen toimintaan.

Lisätietoja antavat Keskon rauta- ja erikoiskaupan toimialajohtaja Terho Kalliokoski, puh. 010 53 20200 ja talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund, puh. 010 53 20125.

Kesko Oyj

Merja Haverinen
viestintäjohtaja

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki Oy
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös