Venäjän Intersport-toimintojen kauppa toteutui

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 24.08.2011 KLO 17.45 1(1)
  
Keskon Venäjän INTERSPORT-urheilukauppaa varten perustaman tytäryhtiön toiminta käynnistyy. Yhtiö toimii aluksi 12 urheilukaupan voimin Pietarin ja Moskovan alueilla. Yhtiön on tarkoitus kasvattaa urheilukauppojen lukumäärä 36 kauppaan tämän vuoden loppuun mennessä.

 

Tänään toteutetun järjestelyn keskeisten ehtojen perusteella Keskon tytäryhtiö on hankkinut INTERSPORT-toimintaa tällä hetkellä myös harjoittavilta yrityksiltä 12 INTERSPORT-urheilukauppaa Pietarin ja Moskovan alueilta ja toiminnan vaatimat tukitoiminnot. Lisäksi yhtiön on määrä hankkia yrityksiltä niille tänään toteutetun kaupan jälkeen vielä jääneet 24 kauppaa tämän vuoden loppuun mennessä. Myös nämä kaupat ovat pääosin Pietarin ja Moskovan alueilla. Jatkossa tavoitteena on vähintään kaksinkertaistaa yhtiön Venäjän INTERSPORT-kauppapaikkaverkosto vuoden 2015 loppuun mennessä.

 

Tässä yhteydessä yhtiölle siirtyi kauppojen käyttö- ja vaihto-omaisuus, vuokrasopimukset sekä toiminnassa tarvittavat varastot, tukitoiminnot ja henkilöstö. Yhtiölle nyt ja myöhemmin siirtyvien omaisuuserien kauppahinta määräytyy siirtohetkien tarkistetun arvon perusteella.

 

Kesko omistaa yhtiöstä 80 % ja Melovest Ltd 20 %. Yhtiön osakkaat Kesko ja Melovest rahoittavat yhtiön toimintaa omistusosuuksiensa suhteessa.

 

Järjestelyllä ei ennakoida olevan olennaista vaikutusta Keskon myyntiin, tulokseen tai taloudelliseen asemaan seuraavan 12 kuukauden aikana.

 

Kesko on kertonut järjestelystä aiemmin 3.6.2011 pörssitiedotteella.

 

Lisätietoja antavat toimialajohtaja Matti Leminen, puhelin 010 53 40100, ja Intersport Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha Nurminen, puhelin 010 53 40950.

 

 

Kesko Oyj

 

 

 

Merja Haverinen
viestintäjohtaja

 

 

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

 

Takaisin ylös