Venäjän Intersport-toiminnot siirtyvät Keskolle

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 03.06.2011 KLO 18.15 1(2)
  
Kesko on tänään allekirjoittanut Intersport Internationalin ja nykyisen lisenssinhaltijan Intersport CIS:n kanssa sopimukset Venäjän INTERSPORT-lisenssin siirtymisestä Keskolle. Samassa yhteydessä solmitun aiesopimuksen mukaan Kesko perustaa Venäjän INTERSPORT-toimintaa varten yhdessä nykyisen lisenssinhaltijan Intersport CIS:n omistajan Melovestin kanssa uuden yhtiön. Melovest tulee osakkaaksi uuteen yritykseen 20 %:n omistusosuudella.

 

Tänään sovittujen järjestelyn keskeisten ehtojen perusteella yhteisyritys hankkii INTERSPORT-toimintaa tällä hetkellä harjoittavilta yhtiöiltä 36 kauppaa pääosin Pietarin ja Moskovan alueilta. Jatkossa tavoitteena on laajentaa INTERSPORT-kauppapaikkaverkostoa voimakkaasti. Järjestelyssä siirtyvistä omaisuuseristä ja tukitoiminnoista maksettava kauppahinta määräytyy siirtohetkien tarkistetun arvon perusteella.

 

- INTERSPORT-brändi on yksi maailman tunnetuimmista urheilukaupan brändeistä, ja ketju on saavuttanut vahvan aseman Euroopan markkinoilla. Suomessa INTERSPORT on selvä markkinajohtaja ja INTERSPORT-brändin kasvumahdollisuudet Venäjällä ovat hyvät, käyttötavarakaupan toimialajohtaja Matti Leminen toteaa.

 

- Omistajana ja Suomen INTERSPORT-lisessin haltijana Kesko on ammattitaitoinen ja luotettava kumppani kansainväliselle Intersportille, tavarantoimittajille ja muille sidosryhmille. INTERSPORTin korkea markkinaosuus ja Budget Sportin onnistunut lanseeraus ovat todisteita vaikuttavista saavutuksista Suomen markkinoilla. Keskon tietotaito, markkina-asema ja taloudellinen vahvuus yhdistettynä nykyisen INTERSPORT-organisaation läheisyyteen Venäjän markkinoihin ja kuluttajiin ovat strategisesti ihanteellinen yhdistelmä, joka hyödyttää kaikkia sopimuksen osapuolia. Tämän yhteisyrityksen avulla INTERSPORT kasvaa vastuullisesti Venäjän markkinoilla ja on merkittävässä roolissa luotettavana ja asiantuntevana urheilukauppana, sanoo IIC-Intersport Internationalin toimitusjohtaja Franz Julen.

 

Yritysjärjestely on määrä toteuttaa tämän vuoden loppuun mennessä. Järjestelyn toteutuminen edellyttää lopullista sopimusta järjestelyn kaikista ehdoista, Venäjän kilpailuviranomaisen hyväksyntää ja muiden omaisuuserien siirtoon liittyvien toteutusehtojen täyttymistä. Järjestelyllä ei ennakoida olevan olennaista vaikutusta Keskon myyntiin, tulokseen tai taloudelliseen asemaan seuraavan 12 kuukauden aikana.

 

IIC-Intersport International Corporation GmbH on kansallisista yhtiöistä muodostuva kansainvälinen urheilukaupan markkinointiketju, joka on perustettu vuonna 1968. Intersportin pääkonttori sijaitsee Bernissä Sveitsissä. INTERSPORT-kauppoja on yli 5 300 yhteensä 39 maassa ja vähittäismyynti vuonna 2010 oli 10,2 miljardia euroa. Kesko on ollut yhtiön osakas vuodesta 1992 lähtien. Suomessa on 56 INTERSPORT-kauppaa, ja Intersport Finland Oy on urheilukaupan markkinajohtaja.

 

Kesko kertoi 4.4.2011 pörssitiedotteella, että se kasvattaa voimakkaasti toimintaansa Venäjällä. Ruokakesko laajentaa toimintaansa Venäjälle uusperustantana. Investoinnit ovat arviolta 300 miljoonaa euroa vuosina 2011 - 2015. Uusperustannan rinnalla Ruokakesko jatkaa yritysostoselvityksiä sekä Pietarissa että Moskovassa.

 

Rautakeskolla on tällä hetkellä Venäjällä 13 K-rautaa, joista kymmenen on Pietarissa ja kolme Moskovan lähialueilla. Rakenteilla on kaksi K-rautaa, jotka avataan Moskovassa loppuvuonna 2011. Suunnitelmissa on avata lisäksi kymmenen uutta K-rautaa vuosina 2012 - 2015. Investoinnit ovat noin 300 miljoonaa euroa.

 

Lisätietoja:
Käyttötavaratoimialan johtaja Matti Leminen, Kesko Oyj, puh. 050 65653
Toimitusjohtaja Juha Nurminen, Intersport Finland Oy, puh. 050 525 3847

 

 

Kesko Oyj

 

 

 

Merja Haverinen
viestintäjohtaja

 

 

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

 

Takaisin ylös