K-Rahoituksen myynti OKOlle toteutui

K-Rahoitus Oy:n osakekanta siirtyi tänään OKO Pankki Oyj:n (Pohjola Pankki Oyj 1.3.2008 alkaen) omistukseen. OKO ja Kesko Oyj allekirjoittivat kauppasopimuksen asiasta 21.12.2007.

Kaupan toteutuksessa maksettu alustava kauppahinta on noin 30 miljoonaa euroa. Lopullinen kauppahinta määräytyy kaupan toteutuspäivän mukaisen oman pääoman ja kiinteän liikearvon perusteella. Kaupasta kirjautuu Keskon tulokseen kertaluonteinen noin 10 miljoonan euron myyntivoitto. Keskolle maksettavien rahoitusvelkojen myötä kaupan kassavirtavaikutus on noin 240 miljoonaa euroa.

Kesko keskittyy strategiansa mukaisesti ydinliiketoimintaansa kuluttaja-asiakaskauppaan ja -palveluihin. Yrityskauppa tehostaa konsernin taserakennetta sekä laajentaa Keskon ja OP-Pohjola-ryhmän vuonna 2006 aloittamaa laajamittaista yhteistyötä mm. korttien kehittämisessä, maksuliikkeessä, rahahuollossa ja asiakasrahoituksessa.

K-Rahoitus tarjoaa rahoituspalveluja yritysasiakkaille, pääasiassa Maatalouskeskon ja Konekeskon sekä maatalouskauppiaiden ammattiasiakkaille Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Yhtiön luottokanta oli syyskuun 2007 lopussa noin 260 miljoonaa euroa.

Kesko on aikaisemmin antanut asiaa koskevan pörssitiedotteen 21.12.2007.

Lisätietoja:
Talous- ja rahoitusjohtaja Arja Talma, Kesko Oyj, puh. 01053 22113
Rahoitusjohtaja Heikki Ala-Seppälä, Kesko Oyj, puh. 01053 22528

Kesko Oyj

Paavo Moilanen
viestintäjohtaja

JAKELU
Helsingin Pörssi
Keskeiset tiedotusvälineet

Kesko (www.kesko.fi) on suomalainen vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään tarjoamalla arvostettuja tuotteita ja palveluita kilpailukykyiseen hintaan. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.

OKO Pankki Oyj on suomalainen finanssipalveluyritys, joka tarjoaa pankki-, sijoitus- ja vahinkovakuutuspalveluja. Sekä liikepankkina että vahinkovakuuttajana OKO on yksi Suomen johtavista toimijoista. OKOn A-osake on noteerattu Helsingin Pörssissä vuodesta 1989. Osakkeenomistajia on noin 30 000. OKO Pankki Oyj on 1.3.2008 alkaen Pohjola Pankki Oyj.(www.oko.fi)

Takaisin ylös