Uusi Pirkka Reilun kaupan kukkien juhlavalikoima syntyi asiakkaiden toiveista – ruusut kesäjuhlien koristeluun voi nyt tilata K-ruokakaupoista

K-RYHMÄ LEHDISTÖTIEDOTE 22.5.2024 KLO 8.05 Pirkka Reilun kaupan kukkavalikoima laajenee juhlatilausvalikoimalla. Asiakkaiden toivomia isoja määriä yksivärisiä kukkia kesäjuhlien koristeluun voi tänä kesänä tilata ennakkoon. Kaikki juhlavalikoiman kukat ovat Pirkka Reilun kaupan kukkia. Vuonna 2023 K-ruokakauppojen Reilun kaupan kukista maksettiin viljelijöille yhteisöä tukeviin tarkoituksiin lähes 320 000 euroa Reilun kaupan lisää.

Monet kesähäitä ja muita kesäjuhlia järjestävät asiakkaat ovat toivoneet, että voisivat ostaa isompia määriä kukkia juhlakoristeluihin.

”Saimme viime kesänä asiakkailtamme kyselyitä, saisiko kukkakimppuja myös yksivärisinä ja suurempina määrinä. Monet haluavat koristella juhlatilat itse isoissakin juhlissa ja toivovat tietynvärisiä suosikkikukkiaan. Tämän kesän juhliin asiakkaat voivat tilata K-ruokakaupoista vaikka sata persikanväristä Reilun kaupan ruusua”, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan kukkien osto- ja myyntipäällikkö Suvi Seppälä.

Vastuullisuus on asiakkaille tärkeä kriteeri, ja siksi kaikki K-ruokakauppojen uuden juhlatilausvalikoiman kukat ovat Pirkka Reilun kaupan kukkia, joko ruusuja, terttuneilikoita, harsokukkia tai eukalyptusta. Värivaihtoehdot ovat kukasta riippuen pinkki, persikka, punainen, valkoinen ja vihreä.

”On hienoa, että kuluttajat saavat nyt kattavan kukkavalikoiman ja erittäin helpon tavan hoitaa Reilun kaupan kukkien tilauksen juhlakäyttöön. Tätä toivetta on myös meille esitetty jo vuosia. Tämä on merkittävä teko myös Reilun kaupan kukkatyöntekijöille, sillä jokainen kukkaostos tukee suoraan heidän toimeentuloaan ja hyvinvointiaan”, sanoo Reilu kauppa ry:n asiakkuustyön päällikkö Tuija Kopra.

Asiakkaat voivat tehdä tilauksensa lähimmässä K-kaupassa kaupan henkilökunnalta. Tilaukset toivotaan hyvissä ajoin heti juhlien ajankohdan varmistuttua, viimeistään noin kolme viikkoa etukäteen.

Reilu kauppa parantaa viljelijöiden toimeentuloa ja tukee ympäristön kestävyyttä 

Pirkka Reilun kaupan kukat tulevat sertifioiduilta Reilun kaupan kukkatiloilta Keniasta ja Equadorista.

Reilun kaupan kukista maksetaan aina kilpailukykyistä markkinahintaa ja sen päälle Reilun kaupan lisää. Vuonna 2023 K-ruokakauppojen Reilun kaupan kukista maksettiin viljelijöille Reilun kaupan lisää yhteensä 318 392 euroa. Kukkatiloilla Reilun kaupan lisän käytöstä päättävät tilojen työntekijät. Varat on tarkoitettu yhteisön sosiaaliseen tai taloudelliseen kehittämiseen. Reilun kaupan lisällä on rakennettu yhteisöihin esimerkiksi päiväkoteja, kouluja, terveysasemia ja työntekijöiden asuntoja sekä tuettu lasten koulunkäyntiä muun muassa stipendeillä.

Reilun kaupan kolmannen osapuolen tekemissä auditoinneissa valvotaan, että työolot, työntekijöiden oikeudet, Reilun kaupan lisän käyttö ja ympäristöasiat ovat Reilun kaupan kriteerien vaatimalla tavalla kunnossa. Pakkotyö ja lapsityövoiman hyväksikäyttö ovat Reilussa kaupassa kiellettyjä.

K-ruokakaupat myivät yli 2 miljoonaa Pirkka Reilun kaupan ruusukimppua viime vuonna. Pirkka Reilun kaupan ruusuja viljeleviin kukkatiloihin voi tutustua Tuotteiden jäljillä -sivustolla osoitteessa https://www.kesko.fi/jaljilla/. Sivustolla kerrotaan kukkien laatu- ja vastuullisuusvaatimuksista, kukkatilojen auditoinneista, Reilun kaupan lisän käytöstä ja kukkien matkasta tiloilta kauppoihin Suomeen.

Lisätietoja:
K-ryhmän viestintä (ark. 9–16), p. 010 53 50200,
viestinta@kesko.fi
Keskon päivittäistavarakaupan kukkien osto- ja myyntipäällikkö Suvi Seppälä,
p. 010 53 20557,
suvi.seppala@kesko.fi

JAKELU

Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on noin 16 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan johtavia kaupan alan toimijoita ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 12 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.kesko.fi

Takaisin ylös