Kesko ostaa ruotsalaisen aurinkovoimajärjestelmien tukkukauppiaan Zenitec Swedenin

Keskon tytäryhtiö Onninen on sopinut ostavansa aurinkovoimajärjestelmien tukkukauppaa harjoittavan Zenitec Sweden Ab:n. Yritysosto laajentaa Onnisen roolia Ruotsin uusiutuvien energiamuotojen markkinalla ja vahvistaa siten Onnisen asemaa vihreän siirtymän edistäjänä.

Kesko jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista Pohjois-Euroopassa, jossa se on rakentamisen ja talotekniikan kaupan johtavia toimijoita. Keskon liiketoiminta Ruotsissa koostuu Onnisen teknisestä tukkukaupasta sekä kahdesta rautakauppaketjusta, joista K-Bygg palvelee yritysasiakkaita ja K-Rauta sekä rakentamisen ammattilaisia että kuluttajia. Zenitec Sweden Ab:n yritysosto kasvattaa Onnisen tarjoomaa, asiantuntemusta ja asiakaskuntaa Ruotsin nopeasti kasvavalla uusiutuvien energiamuotojen markkinalla.

Zenitec Sweden Ab myy aurinkovoimajärjestelmiä teknisen tukkukaupan asiakkaille. Yhtiön liikevaihto oli noin 13 miljoonaa euroa vuonna 2022 ja se työllistää noin 20 teknisen tukkukaupan asiantuntijaa, jotka palvelevat ja neuvovat asiakkaita nopeasti kasvavalla ja kehittyvällä aurinkovoimamarkkinalla.

"Yritysosto laajentaa toimintaamme uusiutuvien energiamuotojen markkinalla Ruotsissa ja vahvistaa entisestään Onnisen roolia vihreän siirtymän edistäjänä. Jatkamme rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialan kasvustrategian toteuttamista ja haemme kasvua Pohjois-Euroopassa jatkossakin sekä orgaanisesti että yritysostoin”, toteaa toimialajohtaja ja Keskon pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala.

Osapuolet eivät julkista kauppahintaa.

Lisätietoja:
Keskon rakentamisen ja talotekniikan kaupan toimialajohtaja, pääjohtajan sijainen Jorma Rauhala, puh. 010 53 22211, jorma.rauhala@kesko.fi

Kesko Oyj

JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on noin 16 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 12 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.  www.kesko.fi

Takaisin ylös