Suomi-lomailijan kauppatärpit: näistä kaupoista on lomakohteiksi

Ulkomailla moni bongailee ja tutustuu paikallisiin ruokakauppoihin. Saman voi toteuttaa tänä kesänä kotimaassa. Eri paikkakunnilla kaupat voivat olla hyvinkin erilaisia: tässä muutama kiinnostava tärppi Suomi-lomailijalle!   

Helsinki: Viidakkotunnelmissa ruokakauppaan

Kätevästi Käpylän juna-aseman vieressä sijaitsevaan K-Supermarket Mustapekkaan tullessa asiakasta tervehtii viidakkomaisen runsas hedelmä- ja vihannesosasto tiikereineen ja apinoineen. Tänne lapset haluavat ehdottomasti uudelleen! Kaupassa on myös varmasti yksi Euroopan pienimmistä viini- ja tapasbaareista, Wine Five 2, jossa on vain 4 asiakaspaikkaa. Tässä kaupassa jokainen yksityiskohta on mietitty tarkkaan, ja kiinnostavia yksityiskohtia löytyy paljon. Kohde sopii erityisesti ruokakauppojen visuaalisuudesta kiinnostuneelle matkailijalle. 

Osoite: K-Supermarket Mustapekka, Mäkitorpantie 1, Helsinki
 

Helsinki: Ruokahifistelijän ostosparatiisi

Helsingin Herttoniemestä löytyy ruokahifistelijän unelmakauppa. Erityisesti ruoanlaiton harrastajille tämä kauppa on unelmakohde: erikoistuotteiden valikoima on erityisen laaja ja palvelu ammattitaitoista. Jos mielit ostereita, suuntaa erityisesti loppuviikosta Hertan kalatiskille, torstaista lauantaihin osterit myydään aina euron kappale. 

K-Supermarket Hertalle on myönnetty ruokakulttuuria edistävän Chaîne des Rôtisseurs -järjestön kilpitunnus, joka on merkki ruoan, raaka-aineiden ja palvelun korkeasta tasosta niin monipuolisuuden kuin laadunkin suhteen. 

Osoite: K-Supermarket Hertta, Hiihtäjäntie 2, Helsinki

 

Järvenpää:

Pää pyörälle maailman parhaassa ruokakaupassa

Jos moni suomalainen hakee ideoita ulkomailta kotimaahan, tässä on kohde, johon matkustetaan oppimaan ja ihastumaan myös ulkomailta. Marraskuussa 2019 maailman parhaaksi valitusta ruokakaupasta ovat kuulleet melkein kaikki. K-Citymarket Järvenpäässä riittää nähtävää vaikka useammallekin vierailukerralle. Kansainvälisen ruoka-alan asiantuntijaorganisaatio IGD:n viime vuonna hurmannut kauppa kehittyy jatkuvasti eikä kehitys kaupassa ole pysähtynyt koronaepidemiankaan aikana. Aitoja napolilaispizzoja loihtiva pizzauuni pystyttiin toimittamaan kauppaan huhtikuussa, koska uunin valmistanut tehdas sai Italian hallituksen erikoisluvalla olla auki vain tämän yhden ja ainoan uunin tuotantoon. Niin kovasti italialaiset halusivat oman uuninsa maailman parhaaseen kauppaan! Muutakin kansainvälistä löytyy: kaupassa on oma jäätelötehdas, jossa valmistetaan italialaista gelatojäätelöä. Yhdysvaltalaistunnelmiin pääsee salaisella reseptillä tehdyllä suussa sulavalla frittikanalla. Kaupan kuuluisat alkuperäiset japanilaiset sushit tunnetaan jo laajalti. 

Koiranystäviä helpottamaan kauppaan on avattu ilmainen, kolmelle koiralle tarkoitettu koiraparkki. Jokainen koppi on kooltaan yli kaksi neliömetriä, joten koirat mahtuvat helposti kääntyilemään ja liikkumaan kopeissa. Kauppa-asioinnin ajaksi tarkoitettu koiraparkki on varustettu nykyaikaisimmalla teknologialla, jotta lemmikin olotila odottaessa olisi paras mahdollinen.

Osoite: K-Citymarket Järvenpää, Helsingintie 41, Järvenpää
 

Hämeenlinna: Frisbeegolfia Puttiparkissa

Huomio, frisbeegolfin ystävät - onko kesälomakohteenasi Hämeenlinna? Jos kyllä, niin piipahda ruokaostosten yhteydessä Puttiparkissa. Kahdeksan paikallisen K-kauppiaan yhteistyön tuloksena K-Market Visamäen vieressä sijaitsevalle tyhjälle tontille syntyi kaikkien vapaasti käytettävissä oleva frisbeegolf-rata. Puttiparkki koostuu kolmesta korista, joiden ympärillä on useita eri heittopaikkoja. Radan niittämisestä vastaa 13-vuotias Kimi Laine, joka hoitaa hommat oman 4H-yrityksensä kautta. Lajista innostuneet löytävät myös kattavan valikoiman frisbeegolfkiekkoja K-Market Visamäestä.

Osoite: K-Market Visamäki, Visamäentie 16, 13100 Hämeenlinna

 

Janakkala: Pysähdys moottoritien päällä

Janakkalan Tervakoskella, Helsinki-Tampere-moottoritien puolessa välissä sijaitseva Linnatuuli on jo rakennuksenakin nähtävyys: tämä suosittu tiellä liikkujien taukopaikka on rakennettu moottoritien päälle. Täällä pääset sekä ruokailemaan että nappaamaan matkaasi ruokatarpeet mökkiviikonloppuun, tai vaikka vain tauottamaan automatkaasi kansainvälisen tuulahduksen tuovan Nespresso-kahvin ääressä.

Osoite: Neste K Linnatuuli, Helsingintie 1426, Janakkala

 

Jämsänkoski: Nimikkotuoleja ja nimikkomehuja

Jos kesäreissusi suuntaa Keski-Suomeen, ota kohteeksi keskellä ihaninta Järvi-Suomea sijaitseva Jämsä. Jämsänkosken K-Market Viljassa voit nähdä oman kylän poikia olleen Jukka Virtasen nimikkotuolin. Kotiin viemisiksi tai mökkituliaisiksi voit hankkia kaupasta paikallisen Räihän tilan kaurasta tuotettuja kaurahiutaleita tai saman pellon ohrasta pantua kauppiaan ja farmarin Lager-olutta. Kaupasta löytyy myös omaa paikallisen pienleipomon leipää sekä mansikkavadelma-nimikkomehua. Näistä eivät lähituotteet paljon lähemmäksi enää pääse!

Osoite: K-Market Vilja, Kenraalintie 9, Jämsänkoski 

 

Kempele: Uintipysähdys Kempeleessä

Jos kesäsuunnitelmissasi on käydä Kempeleessä, suuntaa Neste K Ouluntullin kautta. Asema sijaitsee aivan suositun uimarannan vieressä, joten voit pysähdyksen yhteydessä poiketa rannalle ja pulahtaa uimaan.

Asema on vierailun arvoinen kohde myös matkailuautolla liikkuville. Yksi liikenneaseman parkkipaikka-alueista on pyhitetty kokonaan matkailuautoille ja -vaunuille. Pysäköintipaikkojen lisäksi matkailuautossa yöpyvät voivat käyttää liikenneaseman suihkutiloja.

Osoite: Neste K Ouluntulli, Pohjantie 1457, 90440 Kempele

 

Kuopio: Minigolfia ruokaostosten yhteydessä

Kuopiolaisessa K-Market Pirtissä voi ruokaostosten yhteydessä virkistyä liikunnan parissa. Kaupan pihalle rakennettu 18-reikäinen minigolfrata tarjoaa kivaa kesätekemistä kaikenikäisille ja -tasoisille golffareille. Minigolfkenttä on auki aina, kun K-Market Pirtin jäätelökioski on avoinna. Asiakas voi ostaa kentälle kertalipun tai kausikortin, jolla mahdollista pelata koko kesä edullisemmin. Kierroksen hintaan kuuluu vuokramailat ja -pallot.

Osoite: K-Market Pirtti, Pirtinkaari 28, 70820 Kuopio

 

Lappeenranta: Leipäosaston kruununa rieska

K-Citymarket Lappeenranta on leivänystävän aarreaitta, jonka valikoimassa on runsaasti niin paikallisten kuin alueellisten ja valtakunnallistenkin leipomoiden leipiä ja leivonnaisia. Tuotteet on suurimmaksi osin valmistettu Suomessa, erityisesti Lappeenrannan lähialueilla. Kauppa valittiinkin Vuoden leipäkaupaksi vuonna 2020 hypermarkettien sarjassa.

K-Citymarket Lappeenrannassa lähiruokaa nostetaan esiin Lähiruokaa meilt päi -kylteillä. Leipäosastolla kerrotaan monenlaisia tarinoita, ja asiakkaille jaetaan  Rieskan tarinalla, Tuunattavat-kyltillä, Viikon leivällä ja Täysjyvän terveysinfolla. Pienet tarinat tekevät elämyksellisen leipäosaston, jossa sykkii suuri (leipä)sydän. Asiakkaiden käyttöön tarkoitettu leivän siivutuskone on mukava lisä Itä-Suomessa, jossa limppu on pääasiallinen leipämuoto.

Osoite: K-Citymarket Lappeenranta, Toikansuontie 4, Lappeenranta

 

Nuorgam: Majoitusta ja murkinaa saman katon alla

Suomesta löytyy kiintoisaa nähtävää koko valtakunnan pituudelta. Jos suuntaat kesällä Lappiin, matkaa reippaasti ylös asti Suomen ja samalla Euroopan unionin pohjoisimpaan kylään Nuorgamiin. Siellä sijaitsee myös EU:n pohjoisin elintarvikeliike, K-Market Nuorgam, joka itse asiassa on paremminkin monipalvelukeskus: sen yhteydessä on tarjolla myös majoitustilaa, ravintola, Posti ja Alko.

Kaupan erityinen ylpeydenaihe on sen valtava lihatiski. Kaupasta saat matkaasi myös perinteiset Lapinherkut sekä luontoretkiin tarpeelliset kalastus- ja erätarvikkeet. Henkilökunta palvelee asiakkaitaan sujuvasti kolmella kielellä: suomeksi, saameksi ja norjaksi.

Osoite: K-Market Nuorgam, Nuorgamintie 4298, Nuorgam

 

Pirkkala: Viinibaari, koti- ja ketoruokaa Pirkkalassa

K-Citymarket Pirkkalassa yhteistyötä tekevät viinibaari Sommeliere ja bistro Naapuri. Sommeliere & Naapuri on eräänlainen hybridikonsepti, jossa yhdistetään viinibaari ja ketopainotteinen terveellinen ja raikas ruokaravintola Naapuri. Salaatit, bowlit, smoothiet, leivokset ja muut Naapurin tuotteet mukailevat vahvasti terveellisyyttä ja tätä aikaa. Tarjontaa kehitetään jatkuvasti asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Hybridiravintola kaupassa on auki aamusta iltaan: aamulla se toimii enemmän kahvilana, päivällä ruokaravintolana. Illalla tilassa voi järjestää esimerkiksi viinitasting-tapahtuman yhdistäen laadukkaan ruoan ja viinin. 

Sommeliere & Naapurin sydän on sen henkilökunta, eli Naapurin viisi työntekijää sekä tietysti kaupan oma viinimestari Päivi Parkkola. Päivi omaa huiman ammattitaidon viineistä ja osaa rakentaa asiakkaille sopivat viinikokonaisuudet mihin tahansa tilaisuuteen. Viinibaarin valikoimassa on yli 40 erilaista viiniä!

Osoite: K-Citymarket Pirkkala, Palmrothintie 2, Pirkkala

 

Pyhäjärvi: Pikaruokaa artesaanimeiningillä

Pyhäjärvellä lomailevan kannattaa poiketa K-Market Pyhäjärven sisältä löytyvään pikaravintolaan. Kaupan keittiötila on muutettu toimivaksi pikaruokakeittiöksi - nyt kauppiaan kehittämillä resepteillä valmistetut hampurilaisateriat ja pizzat saa kaupalta helposti mukaan. 

Annokset valmistetaan artesaanimeiningillä ja hieman omalla twistillä. Mahdollisuuksien mukaan käytetään paikallisia tai vähintään kotimaisia raaka-aineita ja suositaan luomua. Annoksissa käytetään ylämaankarjan jauhelihaa Kärsämäeltä, kananrintafileitä Liedosta, pekonia Pietarsaaresta, tomaatteja ja kurkkuja Pyhäjärveltä, salaattia Närpiöstä sekä sämpylöitä Vaasasta.

Osoite: K-Market Pyhäjärvi, Ollintie 9, 86800 Pyhäjärvi

 

Savonlinna: Savolaista historian havinaa ja vilahdus norpasta

Tämä kauppa sijaitsee tunnetussa kesäkohteessa Saimaan rannalla: Suomen suurin järvi kimmeltää aivan kaupan vieressä. Elintarvikeosastoa kiertäessä pääsee tutustumaan myös Savonlinnan historiaan. Seinillä on upeita, vanhoja kuvia Savonlinnasta, joten pääset matkallasi vertailemaan, mikä onkaan muuttunut.

Myös liikkuminen kuvankauniin järven rajaamana on huomioitu K-Citymarket Savonlinnassa erityisellä tavalla: kaupalla on oma kauppalaituri, jos haluaa saapua kauppareissulle vesiteitse. Paikalliset kertovat, että lähivesillä asustelee aivan erityisen uteliasluontoisia saimaannorppia, jotka toisinaan näyttäytyvät kaupan laiturissa. Vedessä ollessaan norpat saattavat olla uteliaita ja uskaltautua lähellekin ihmistä. Muistathan kuitenkin, ettei norppia tule kuitenkaan itse lähestyä, etteivät uhanalaiset ystävämme häiriinny.

Osoite: K-Citymarket Savonlinna, Tulliportinkatu 10, Savonlinna

 

Tampere: Paikallista leipää tuliaisiksi

Tällä hetkellä suomalaisuus ja paikallisten tuotteiden suosio on korkealla. Erityisesti leipäosastolla paikallisuus näkyy monin tavoin. Paikallisen leipomon leipä onkin oiva tuliainen kotimaan matkoilta. Tampereelta tuliaiseksi kannattaa napata esimerkiksi paikallinen rievä. K-Supermarket Westerissä leipäosasto ja herkullinen tuoreen leivän tuoksu ottavat kävijän vastaan heti sisääntulossa. Tässä Leipuriliiton palkitsemassa Vuoden Parhaassa Leipäkaupassa on laaja valikoima paikallisten leipomoiden tuotteita ja löytyypä kaupalta oma nimikkosämpylänsäkin!

Osoite: K-Supermarket Westeri, Tesomankatu 4, Tampere

 

Turku: Pienpanimotuotteiden fiilistelyä joen varrella

Tämä uniikki K-Supermarket sijaitsee ehkä Suomen makeimmalla kauppapaikalla Turussa Aurajoen rannalla. Suosittelemme erityisesti tutustumaan laajaan pienpanimo-olut-tarjontaan ja tutustumaan vaikkapa turkulaisen Kakolan panimon tuotteisiin. Kesäpäivän vierailijan iloksi kaupassa on satsattu mukaan otettavien tuotteiden valikoimaan: voit valita sushia, lämmintä ruokaa, salaatteja tai samana aamuna leivotun patongin ja hypätä kaupan vierestä lähtevään kuuluisaan Föri-lauttaan, jolla voit ylittää joen näppärästi. Kauppa palvelee joka päivä pitkin aukioloajoin klo 00 asti.

Osoite: K-Supermarket Föri, Itäinen Rantakatu 60, Turku

 

Turku: Hyvän ruoan ystäville 

K-Supermarket Centrum on rakennettu täysin uudenlaiseksi ruokakaupaksi, jossa ravintola- ja päivittäistavarakaupan palvelut yhdistyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi. Ravintola Bistro Centrum on kiinteästi osa kauppaa ja siellä on mahdollisuus aterioida mukavasti pöydän ääressä tai ottaa vastavalmistettu ateria mukaan. Bistrossa on iso avokeittiö ja anniskeluoikeudet. Asiakaspaikkoja on sisällä liki 40 ja kesällä avattavalle terassille tulee lisäksi 20 paikkaa. Bistro Centrum tarjoaa trendikkäitä wokkeja, bowleja, curryja sekä täytettyjä gua bao-höyrysämpylöitä. Lisäksi valikoimista löytyvät suomalaisten rakastamat pizzat, pastat ja upea salaattibistro.

Osoite: K-Supermarket Centrum, Kristiinankatu 8, Turku

 

Vantaa: Kansainvälistäkin huomiota herättänyt ideakeidas

Tammiston K-Citymarket Vantaalla on herättänyt kansainvälistäkin huomiota jo useampaan kertaan. Taste of Finnair -ateriat nousivat maailmanlaajuiseksi ilmiöksi juuri Tammistosta: kyseisistä aterioista kirjoitettiin yli 50 maassa. Vuoden alussa brittiläinen Euromonitor International nosti K-Citymarket Tammiston maailman vuoden kolmen ruokainnovaation joukkoon ainoana eurooppalaisena. K-Citymarket Tammisto palkittiin uraauurtavasta työstä ravintolaruokien kauppatarjoajana koronan myötä.

Nyt Tammiston K-Citymarket on uudistettu, ja myymälään on tuotu myös Euroopan ensimmäinen hypermarketissa sijaitseva olutpanimo Panimo Rosendahl, joka avautuu lähiviikkoina. Koska panimo on verovapaa alue kaupassa, itse panimon sisään ei pääse tutustumaan, mutta sinne näkee hienosti sekä juomaosastolta että kahviosta. Kaupassa on myös Suomen ensimmäinen yrttikasvattamo, josta voi ostaa kotiinsa erityisen tuoreita yrttejä. Järvikylän yrttikasvattamo on tavallistakin vihreämpi keidas kassojen ja heviosaston välissä. Yrtit toimitetaan kauppaan turvepoteissa, ja ne jatkavat kasvua niin kuljetuksen kuin kaupassaoloajankin. Tammistosta ostettu Järvikylän yrttipaketti on siis yhtä tuore kuin sen ostaisi suoraan kasvihuoneelta! 

Osoite: K-Citymarket Tammisto, Tammiston kauppatie 9, Vantaa

Takaisin ylös