Suomalaiset löysivät Pirkka-viinit – nyt sarjaan tulee uusi klassikkoviini Ripasso

Pirkka-viinien lanseeraus vuonna 2019 kohahdutti viinipiirejä – ja yllätti positiivisesti laadullaan. Nyt Pirkka-viineistä on tullut varteenotettava vaihtoehto viinien ystäville ja vuonna 2020 Pirkka-viinien myynti kasvoi lähes kuusi ja puoli prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Yhteensä Pirkka-viinejä ostettiin viime vuonna yli 18 000 pulloa. Uutuutena sarjaan lanseerataan Pirkka Ripasso.

K-ryhmä lehdistötiedote 29.3.2021

Vuonna 2019 lanseerattu Pirkka-viinien sarja täydentyy pääsiäisen kynnyksellä uudella klassikkoviinillä, Pirkka Ripassolla. Uutuus tuli Alkon tilausvalikoimaan 29. maaliskuuta.Pirkka-viinejä myytiin viime vuonna 18 000 pulloa ja myynninkehitys oli 6,5 % edelliseen vuoteen verrattuna. Suomalaiset suosivat Pirkka-viinejä erityisesti sesongeissa: pelkästään Barolon myynti kehittyi joulukuussa 77 prosenttia. ”Pirkka-viinisarjalla on jo vankka asiakaskunta ja kaikki kuusi edellistä viiniä ovat nousseet hyvän myyntinsä ansiosta Alkon vakiovalikoimaan ja osa tietyillä alueilla hyllytuotteiksi”, kertoo viinit maahantuovan Kespron tuotepäällikkö Vesa Kaukjärvi.

Pirkka-sarjan aiemmat viinit ovat Barolo, Amarone, samppanja, Chablis, Roero Arneis ja Riesling. Viineistä suosituin, Pirkka Barolo, on noin 170 Alkon myymälävalikoimassa. Valkoviineistä myös Pirkka Riesling on saavuttanut laajan myymäläsaatavuuden.

”Odotamme Pirkka-viinien suosion kasvavan tänäkin vuonna. Uusi laadukas Ripasso on helposti lähestyttävä ja hintapisteeltään Baroloa ja Amaronea alempi. Ripasso jatkaa luontevasti Pirkka-viinien sarjaa, johon on tuotu asiakkaiden valittavaksi eri viinialueiden klassikkoviinejä”, kertoo Kaukjärvi.

Pirkka Ripasson on tuottanut Sartori di Verona -viinitalo, jossa tuotetaan myös Pirkka Amarone. Viinitila on yksi Veneton klassikoita ja se on edelleen Sartorin perheen omistuksessa.

Ripasso-viinit ovat tyyliltään pehmeitä, silkkisiä sekä kevyen mausteisia. Ripasso-tyylillä tehtyjen viinien käymisessä on käytetty
Amarone-viinin valmistuksesta kuivattuja rypäleitä, joista viiniin saadaan myös hieman jäännössokeria makua pyöristämään. Viini on kypsynyt kahdeksan kuukautta tammitynnyreissä. Pirkka Ripasso on erittäin monikäyttöinen ja taipuu erilaisten ruokien pariksi ja on erinomainen nautiskeluviini.

Pirkka Valpolicella Ripasso DOC Superiore (15,90 €), Alkon tuotenumero 950022
Tummanpunainen väri. Tuoksussa on tummaa marjaisuutta, luumua sekä yrttisyyttä. Maku on täyteläinen, pehmeä ja keskitanniininen. Kypsiä tummia hedelmiä ja marjoja, mausteinen ja pitkä jälkimaku.

Käyttösuositus
Liha -ja pataruoille. Tomaattisille pastoille, antipastoille, kypsille juustoille sekä nautiskeluun.

Pirkka-Ripasso on 29.3. alkaen tilattavissa Alkon verkkokaupasta sovitulla toimitusajalla. Tilaaja voi noutaa ne haluamastaan Alko-myymälästä. Aiemmat Pirkka-viinit (Barolo, Amarone, samppanja, Chablis, Roero Arneis ja Riesling) ovat tilattavissa Alkon verkkokaupasta ja ne ovat saatavilla myös useista Alko-myymälöistä. Myymäläsaatavuuden voi tarkistaa Alkon verkkokaupasta.

Lue lisää Pirkka-viineistä: https://www.k-ruoka.fi/artikkelit/pirkka/pirkka-viinit


 

Takaisin ylös