Sähköautoilun lisääntyminen näkyy K-Lataus-asemilla – heinäkuussa latausmäärät yli kaksinkertaiset viime vuoteen verrattuna

Lisääntynyt kiinnostus sähköautoilua kohtaan ja sähköautojen myynnin kasvu näkyvät selkeästi latausasemilla. Pelkästään heinäkuussa K-Latauksen latausmäärät kasvoivat 137 prosenttia suhteessa vuoden takaiseen. Kokonaislatausmäärissä viime vuodesta on jo menty yli.

Sähköautojen latausmäärät ovat kasvaneet kuluneen vuoden aikana vauhdilla, sillä jo kesäkuun loppuun mennessä K-Lataus-asemilta oli ladattu yhtä paljon sähköä kuin koko vuoden 2020 aikana yhteensä. Latausmäärien kehitystä selittää suurelta osin sähköisen autokannan kasvu, ja varsinkin täyssähköautojen myynnin tuplaantuminen suhteessa viime vuoteen. Myynnin kasvu lisää kysyntää julkiselle lataukselle. 
 
”Latausmäärien kasvu kertoo meille, että olemme oikealla tiellä kasvattaessamme verkostoamme siellä, missä ihmiset sähköautoilla liikkuvat. Tällä hetkellä se tarkoittaa panostamista erityisesti kaupunkien ja valtateiden varsien latausmahdollisuuksiin sekä pika- ja suurteholatauspisteiden lisäämiseen”, Keskon autotoimialan palveluliiketoiminnasta ja K-Latauksesta vastaava johtaja Tom von Bonsdorff kertoo.
 
Lisäksi heinäkuussa voimaan tullut perus- ja suurteholatauspisteitä koskeva hinnoittelun muutos on otettu hyvin vastaan asiakkaiden keskuudessa. Minuuttiperusteisesta kWh-perusteiseen hinnoitteluun siirtyminen on saanut kiitosta erityisesti hybridiautoilijoilta, ja on siten myös osin K-Latauksen kasvaneen suosion takana. 
 
Uudet asemat ovat löytäneet asiakkaansa
 
Vuoden aikana on avattu tähän mennessä 11 uutta K-Lataus-asemaa. Kaikki uudet asemat tarjoavat sähköautoilijoille nopeaa pika- tai suurteholatausta. 
 
”Asiakkaat ovat löytäneet uudet asemat hienosti. Erityisesti valtateiden lähettyville avatut asemat, kuten esimerkiksi Jyväskylän ja Heinolan suurteholatausasemat, ovat olleet kesällä suosittuja”, von Bonsdorff kertoo.  
 
Loppuvuonna uusia K-Lataus-asemia tullaan avaamaan erityisesti Etelä-Suomeen, kuten pääkaupunkiseudulle ja Lahteen. Yhteensä K-ryhmä tarjoaa sähköautoilijoille latausasemia jo 88 kaupan yhteydessä, aina pääkaupunkiseudulta Rovaniemelle saakka. Asemilla on peruslatauspisteitä 294 ja pika- tai suurteholatauspisteitä 131. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. 

Takaisin ylös