Suomen suurimmaksi sähköautojen pikalatausverkostoksi nousi K-ryhmän latausverkosto K-Lataus

K-ryhmän sähköautojen latausverkosto K-Lataus nousi vuoden 2019 aikana Suomen suurimmaksi pikalatausverkostoksi. Suomessa on yhteensä reilut 270 sähköautojen julkista pikalatauspistettä, joista noin 40 % kuuluu K-Lataus-verkostoon. Pohjoisimmat K-Latauksen pikalatauspisteet sijaitsevat Rovaniemellä ja eteläisimmät Kirkkonummella. Kaikki K-Lataus-asemilta ladattava sähkö on uusiutuvaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua.

Kiinnostus sähköautoja kohtaan on Suomessa reippaassa kasvussa: vuonna 2019 ensirekisteröityjen täyssähköautojen määrä kasvoi yli 140 % edellisvuodesta. Sähköautojen yleistymisen kannalta keskeistä on, että latausverkosto on tarpeeksi kattava ja tarjoaa riittävän nopeaa latausta sekä täyssähköautoille että ladattaville hybrideille.

”Olemme rakentaneet valtakunnallista K-Lataus-verkostoa aktiivisesti syksystä 2018 alkaen: nyt verkostoomme kuuluu 106 pikalatauspistettä ja 268 peruslatauspistettä yhteensä 76 K-kaupan yhteydessä. Näistä muodostuu Suomen suurin pikalatausverkosto, jonka rinnalla tarjotaan aina myös peruslatausta. Lisäksi yhdessä IONITY:n kanssa tarjoamme kolme huipputehokasta suurteholatausasemaa, jotka täydentävät K-Latauksen verkostoa”, kuvailee K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkostosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

K-Lataus-asemilta ladatulla uusiutuvalla sähköllä taitettiin vuonna 2019 arviolta yli 5,5 miljoonaa kilometriä ja latauksia tehdään päivittäin satoja. Suosituimmat ajankohdat sähköautojen lataamiselle K-Latauksen latauspisteillä ovat perjantai ja lauantai. Keskimääräinen lataus K-Lataus-asemalla kestää puolesta tunnista tuntiin.

K-Lataus-verkostoa laajennetaan entisestään vuoden 2020 aikana.

Kotimaista tuulivoimaa sähköautoille arkisten kulkureittien varrella

Kaikki K-Latauksen latauspisteiltä ladattava sähkö on uusiutuvaa energiaa ja kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. K-Latauksen latausasemat palvelevat sekä täyssähköautoilijoita että ladattavalla hybridillä ajavia. Jokaisella latausasemalla on useampi latauspiste parantamassa saatavuutta ja tuomassa käyttövarmuutta.

”Palvelemme sähköautoilevia asiakkaitamme siellä, missä ihmiset muutenkin liikkuvat. K-Latauksen asiakkaista 61 % kokee mieluisimmaksi tavaksi sähköauton säännölliseen lataamiseen paikan, jossa muutenkin käyvät. Kun latausasemat sijaitsevat K-kauppojen yhteydessä, asiakkaamme voivat hoitaa lataamisen yhteydessä esimerkiksi ruokaostoksia tai muita asioita. K-Latauksen asiakkaista 89 % hoitaakin ruokaostoksia sillä aikaa, kun auto latautuu. Tämä osoittaa, että alkuperäinen ajatuksemme K-Latauksen strategiasta toimii”, Ahdekivi jatkaa.

K-Latauksen pikalatauspisteiltä löytyy sekä CCS Combo- ja CHAdeMO-latausliitin. Peruslatauspisteillä puolestaan voi ladata sähköautoaan tyypin 2 mukaisesta pistorasiasta, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään. 
 

Lähteet:

  • Suomen julkisessa latausverkostossa on 274 pikalatauspistettä, jota kaikki automerkit voivat käyttää. Näistä 106 on K-Latauksen pikalatauspisteitä. Lähde: Sähköautoilijat ry, tilanne 31.12.2019.
  • Vuonna 2019 ensirekisteröityjen sähköautojen määrä kasvoi yli 140 % edellisvuodesta. Lähde: Tilastokeskus, moottoriajoneuvojen ensirekisteröinnit vuonna 2019
  • 61 % K-Latauksen asiakkaista kokee mieluisimmaksi tavaksi sähköauton säännölliseen lataamiseen paikan, jossa muutenkin käyvät. 89 % K-Latauksen asiakkaista hoitaakin ruokaostoksia sillä aikaa, kun auto latautuu. K-Latauksen asiakastutkimus, tammikuu 2020, n = 3511


> Lisätietoja sähköautojen lataamisesta ja K-Lataus-verkoston latausasemat kartalla: www.k-lataus.fi.   

 

Takaisin ylös