Suomen ensimmäiset DHL-pakettiautomaatit tulevat K-ryhmän kauppoihin

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 09.09.2015 KLO 10.00 1(2)
  
DHL Express ja K-ryhmä ovat sopineet yhteistyöstä, jonka myötä K-ryhmän ruoka- ja rautakauppoihin tulee 250-300 DHL:n palvelupistettä eri puolille Suomea.

DHL Express ja K-ryhmä ovat sopineet laajamittaisesta palvelupisteyhteistyöstä, joka kattaa sekä pakettiautomaattien sijoittamisen K-kauppoihin että eri puolille Suomea ulottuvan palvelupisteiden verkoston avaamisen. Yhteistyöllä Kesko ja DHL haluavat vastata kasvavaan verkkokaupan suosioon.

- Haluamme tarjota asiakkaillemme kattavasti erilaisia palveluja sekä helpottaa asiointia ja arkea. Kumppanuus kansainvälisen DHL:n kanssa tuo maailman lähelle asiakastamme. Jo muutaman viikon päästä DHL:n kuljetuksella saapuvan paketin voi noutaa kätevästi muiden ostosten yhteydessä, kertoo Keskon rauta- ja erikoiskaupassa taloudesta, kauppapaikoista ja logistiikasta vastaava johtaja Tommi Kasurinen.

Pakettiautomaatteja ja palvelupisteitä perustetaan aluksi pääkaupunkiseudulle, Jyväskylään, Kuopioon, Lahteen, Lappeenrantaan, Ouluun, Tampereelle, Turkuun sekä Vaasaan K-ruokakauppojen ja K-rautakauppojen yhteyteen.

- Kansainvälisen verkkokaupan lisääntyminen on merkinnyt meille sekä lähetysten että yksityisasiakkaiden lukumäärän voimakasta kasvua. Suoraan kuluttajille toimitettavien pakettien osuus kaikista lähetyksistämme on jo yli 50 prosenttia. Nyt haluamme tehdä myös pakettien lähettämisen kauttamme mahdollisimman sujuvaksi. K-ryhmän laaja kauppaverkosto antaa erinomaiset mahdollisuudet tarjota yksityisasiakkaille lisää palveluvaihtoehtoja siellä, missä he muutenkin liikkuvat, ja näin helpottaa asiointia kanssamme entisestään, DHL Expressin Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo kertoo.

Ensimmäiset keltaiset pakettiautomaatit saadaan K-kauppoihin syys-lokakuussa ja palvelupisteet loppuvuoden aikana. Vuoden loppuun mennessä paketteja on mahdollista vastaanottaa noin 30 pakettiautomaattiin; palvelupisteissä onnistuu myös lähettäminen. Suunnitelmien mukaan DHL Expressin palvelua on saatavissa ensi vuoden loppuun mennessä noin sadassa ja vuonna 2017 noin 250-300 pisteessä. Keskon kansainvälinen liiketoiminta mahdollistaa vastaavan yhteistyön tulevaisuudessa myös muissa maissa.

DHL:n pakettiautomaateista on ensivaiheessa mahdollista vastaanottaa DHL Expressin pikakuljetuspalveluiden kansainvälisiä sekä kotimaan lähetyksiä. Lähettäminen automaattien kautta otetaan käyttöön seuraavassa vaiheessa. DHL:n palvelupisteissä paketteja voi sekä lähettää että vastaanottaa.

Lisätietoja:
Tommi Kasurinen, johtaja, talous, kauppapaikat ja logistiikka, Keskon rauta- ja erikoiskauppa p. 010 53 20125, tommi.kasurinen@kesko.fi
Mika Rautiainen, johtaja, markkinointi- ja konseptipalvelut, Keskon päivittäistavarakauppa p. 010 5322 090, mika.rautiainen@kesko.fi
Peter Ervasalo, toimitusjohtaja, DHL Express Suomi p. 040 841 6120, peter.ervasalo@dhl.com

Kesko on maailman viidenneksi vastuullisin yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). Olemme vähittäiskaupan osaaja, jonka ketjuilla on noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Kauppojemme kautta tuomme elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään.
K - Jotta kaupassa olisi kiva käydä.

DHL on maailmanlaajuisesti logistiikka-alan johtava brändi. Eri liiketoimintayksiköistä koostuva DHL-perhe tarjoaa alan kattavimman valikoiman logistiikkapalveluita - kotimaisista ja kansainvälisistä pakettikuljetuksista maailmanlaajuisiin pikakuljetuksiin, maantie-, lento- ja merirahtiin sekä toimitusketjuratkaisuihin. DHL:n maailmanlaajuiseen verkostoon kuuluu yli 220 maata ja aluetta sekä noin 325 000 työntekijää. DHL:n palvelut tarjoavat luotettavat ja turvalliset yhteydet yritysten ja kuluttajien välille ja mahdollistavat globaalin kaupankäynnin tavaravirrat. Vahva asema nopeasti kasvavilla markkina-alueilla, räätälöidyt toimialakohtaiset ratkaisut mm. verkkokaupalle, teknologia-, auto-, ja energiateollisuudelle, biotieteiden ja terveydenhuollon toimijoille ja vähittäiskaupalle sekä vahva sitoutuminen yritysvastuuseen tekevät DHL:stä maailman johtavan logistiikkayrityksen. DHL on osa Deutsche Post DHL Group -konsernia, jonka liikevaihto vuonna 2014 oli yli 56 miljardia euroa.

Takaisin ylös