Musta Pörssi lopettaa toimintansa

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 3.12.2015 KLO 15.00

Musta Pörssi lopettaa toimintansa

Kesko lopettaa Musta Pörssi Oy:n liiketoiminnan vaiheittain ja sulkee mustaporssi.fi-verkkokaupan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Mustan Pörssin liiketoiminta on painottunut kodintekniikkaan ja elektroniikkaan. Kesko lopetti Mustan Pörssin ketjutoiminnan vuonna 2013 ja myi alkuvuodesta Anttila Oy:n, jossa kyseiset tuoteryhmät olivat vahvasti edustettuina.

Kesko julkisti keväällä strategian, jonka ytimenä on hakea kasvua ja tehokkuutta keskittymällä päivittäistavarakauppaan, rauta- ja sisustuskauppaan sekä autokauppaan. Kesko kehittää voimakkaasti digitaalisia palveluja ja verkkokauppaa erityisesti strategisilla kasvualueilla.

Musta Pörssi Oy:n henkilökunnalle pyritään löytämään uusia tehtäviä Keskon muista toiminnoista. Musta Pörssi Oy ja mustaporssi.fi työllistävät tällä hetkellä 11 henkilöä.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Pohjola, Musta Pörssi Oy, puh. 050 3624 781
Johtaja, HR ja viestintä, Jennie Stenbom, Keskon rauta- ja erikoiskauppa,
puh. 010 532 2356 

Kesko on suomalainen kaupan alan pörssiyhtiö. Kesko toimii päivittäistavara-, rauta- ja erikois- sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto oli 9,1 miljardia euroa vuonna 2014 ja henkilökuntaa oli lähes 20 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 500 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman viidenneksi vastuullisin yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi

Takaisin ylös