K-ruokakauppojen hävikistä tuotettu biokaasu energiaksi Pirkka-tuotteiden valmistukseen

KESKO LEHDISTÖTIEDOTE 08.09.2015 KLO 08.30

Keskon päivittäistavarakauppa, Gasum, Myllyn Paras ja Wursti ovat aloittaneet yhteistyön, jossa kaupan biojätteestä valmistettua biokaasua hyödynnetään energiana uusien Pirkka-tuotteiden valmistuksessa.

Alkuvaiheessa mukaan on lähtenyt kaksi Pirkka-tuotteiden valmistajaa Myllyn Paras ja Wursti. Lähes 100 Uudenmaan K-ruokakaupan sekä Keslogin Vantaalla Hakkilassa sijaitsevien varastojen biojätteet ohjataan Labion Lahden biokaasulaitokselle ja sieltä Gasumin kaasuverkossa Myllyn Parhaan ja Wurstin tuotantoon.

Keskon tavoitteena on etsiä jatkuvasti uusia keinoja pienentää hävikkiä ja kaatopaikalle menevän jätteen määrää.

- Ensisijaisesti K-ruokakaupassa myymättä jäävät tuotteet ohjataan ruoka-apuun. Nyt aloitetun yhteistyön myötä myös elintarvikekelvoton ruokahävikki hyödynnetään uudella fiksulla tavalla energiaksi Pirkka-tuotteiden valmistukseen, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan vastuullisuuspäällikkö Timo Jäske.

Jätteistä valmistettu biokaasu on 100 % suomalaista, uusiutuvaa energiaa. Kierrättämällä jätteet biokaasuksi ja hyödyntämällä energian Pirkka-tuotteiden valmistuksessa vähennetään vuodessa hiilidioksidipäästöjä 380 tonnia. Tämä vastaa yli kolmea miljoonaa ajettua kilometriä henkilöautolla.

- Olemme iloisia voidessamme mahdollistaa kaupalle uudenlaisen toimintatavan hävikin hyödyntämiseen ja olla mukana rakentamassa Suomesta biotalouden ja puhtaiden ratkaisujen edelläkävijää, kommentoi Gasumin biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö Jani Arala.

Myllyn Paras valmistaa Pirkalle biokaasuenergialla pakasteesta myytäviä esipaistettavia liha- ja munariisicocktailpasteijoita. Wursti valmistaa Pirkalle noin 10 erilaista nakkia, makkaraa ja leikkelettä.

Kuluttajilla on mahdollisuus ostopäätöksellään vaikuttaa siihen, että tuotteet valmistetaan suomalaisella uusiutuvalla energialla. Jatkossa kuluttaja tunnistaa biokaasulla valmistetut tuotteet biokaasumerkistä.

- Biokaasulla valmistettu Pirkka-tuote on asiakkaalle helppo valinta ympäristön puolesta, kiteyttää Jäske.

Lisätietoja:
www.k-ruoka.fi/pirkkajabiokaasu
Timo Jäske, vastuullisuuspäällikkö, Keskon päivittäistavarakauppa p. 010 53 28222, timo.jaske@kesko.fi
Jani Arala, Biokaasuliiketoiminnan kehityspäällikkö, Gasum p. 044 054 8583 jani.arala@gasum.fi

Yli 900 K-ruokakaupan asiakastyytyväisyydestä vastaavat K-ruokakauppiaat, joiden kanssa Keskon päivittäistavarakauppa toimii ketjuliiketoimintamallilla. K-ruokakauppojen ketjuja ovat K-citymarket, K-supermarket, K-market ja K-extra. K-ruokakaupat ovat alansa vastuullisimpia maailmassa. Lisäksi vahvuuksia ovat ylivoimaiset tuoreosastot, ammattitaitoinen palvelu, laajimmat valikoimat, suomalaiset tuotteet ja Pirkka. K-ruokakaupat ovat sekä laadukkaita että edullisia. K - jotta kaupassa olisi kiva käydä. www.kesko.fi

Gasum on suomalainen luonnonkaasujen (maa- ja biokaasu) osaaja. Yhtiö tuo Suomeen maakaasua ja jalostaa biokaasua sekä siirtää ja toimittaa niitä monipuolisesti energiantuotantoon, teollisuudelle, kotitalouksille ja maa- ja meriliikenteelle. Yhtiö kehittää suomalaista ja pohjoismaista energiainfrastruktuuria panostamalla nesteytetyn maakaasun (LNG) liiketoimintaan, biokaasuliiketoimintaan ja liikennepalveluihin. Gasum on Suomen johtava biokaasun tarjoaja Suomessa. Yhtiö syöttää biokaasua kaasuverkostoon Espoosta, Kouvolasta ja Lahdesta. Puhtaasti luonnonkaasulla.
www.gasum.fi

Takaisin ylös