Pirkka-kierrätysmuovikassi sai Vuoden Hyötykäyttöteko -palkinnon

RUOKAKESKO OY LEHDISTÖTIEDOTE 19.11.2010 KLO 14.30 1(2)

 

Ympäristöyritysten Liitto ry ja Uusiouutiset-lehti myönsivät Vuoden Hyötykäyttöteko -palkinnon Pirkka-kierrätysmuovikassille. Palkinto myönnetään tunnustuksena työstä, jonka Ruokakesko on tehnyt kierrättäessään tavarankuljetuksissa käyttämänsä kuljetussuojamuovin kuluttajamuovikasseiksi. Kuudetta kertaa jaettava palkinto myönnetään osoituksena huomattavasta ympäristöhuoltoalalla toteutetusta jätteiden tai uusioraaka-aineiden hyödyntämiseen liittyvästä innovatiivisesta ratkaisusta.

 

- Pirkka-kierrätysmuovikassin valtteina nähtiin muun muassa uusi muovien hyötykäyttötapa polton sijaan, suuret volyymit ja kotimainen tuotanto. Haluamme palkinnolla kannustaa ja rohkaista ympäristöhuollossa ratkaisuihin, joilla voidaan tehostaa materiaalien uudelleenkäyttöä sekä vähentää koko elinkaaren aikaisia ympäristövaikutuksia, kertoo ympäristöasiantuntija Pia Vilenius Ympäristöyritysten Liitto ry:stä.

 

- Ruokakesko tarjoaa asiakkailleen ympäristöä vähemmän kuormittavia tuotevaihtoehtoja erityisesti Pirkka-tuotteissa. Pirkka-kierrätysmuovikassissa hyödynnetään noin kolmannes toiminnassamme syntyvästä muovijätteestä. Jatkamme muovijätteiden hyödyntämisen osalta kehitystyötä, jotta tulevaisuudessa vieläkin suurempi osa voidaan kierrättää ostoskassien ja muiden tuotteiden raaka-aineeksi, sanoo Ruokakeskon ympäristöpäällikkö Timo Jäske.

 

- Pirkka-kierrätysmuovikassi on erinomainen esimerkki Ruokakeskon pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstä, jota asiakkaamme arvostavat. Helsingin Sanomien TNS Gallupilta tilaaman vastuullisuustutkimuksen mukaan Pirkka on kuluttajien mielestä Suomen kolmanneksi vastuullisimmaksi koettu brändi, jatkaa Jäske.

 

Pirkka-kierrätysmuovikassi on kierrätyksen edelläkävijä

 

Pirkka-kierrätysmuovikassi valmistetaan 90-prosenttisesti kierrätysmuovista. Tästä materiaalista 30 prosenttia saadaan Ruokakeskon tavarakuljetuksissa käytettävistä kuljetussuojamuoveista. Loppuosa kassin kierrätysraaka-aineesta saadaan Suominen Joustopakkaukset Oy:n tehtaiden uusiomateriaalista. Kassin kehitystyössä on ollut mukana myös Lassila & Tikanoja.

 

- Toimme ensimmäiset kierrätysmuovikassit markkinoille 1990-luvun puolivälissä. Kuljetussuojamuovien hyödyntäminen kassien valmistuksessa on merkittävä edistysaskel muovien hyötykäytön parantamiseksi Suomessa, sanoo myyntipäällikkö Tiina Pessi Suomiselta.

 

- Kuljetussuojamuovien käyttäminen kierrätysmuovikassien raaka-aineena on aitoa kierrätystä ja konkreettinen ympäristöteko. Kierrätysmuovikassit osoittavat, että muoveja ja lähes kaikkia muitakin materiaaleja voidaan hyödyntää raaka-aineina teollisuudessa. Tällaisten ratkaisujen syntymisen edellytyksenä on usein eri yritysten välinen pitkäjänteinen yhteistyö, sanoo yksikönpäällikkö Ville Vainio L&T:ltä.

 

Kuvia Pirkka-kierrätysmuovikassista on ladattavissa osoitteesta http://aineistopankki.kesko.fi.

 

Lisätietoja:
Ympäristöpäällikkö Timo Jäske, Ruokakesko Oy, puh. 01053 28222
Ympäristöasiantuntija Pia Vilenius, Ympäristöyritysten Liitto ry, puh. 040 413 6340

 

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

 

Ruokakesko ja K-ruokakaupat tukevat ja edistävät terveellisiä ruokailutottumuksia sekä tarjoavat asiakkaille vaihtoehtoja vastuulliseen kuluttamiseen. Vastuullisuustyön painopisteitä ovat henkilökunnasta huolehtiminen, vastuullisesti tuotettujen tuotevalikoimien kehittäminen erityisesti Pirkka-tuotesarjaan, esimerkkeinä Pirkka Reilun kaupan tuotteet, Pirkka Luomu -tuotteet ja Pirkka Joutsenmerkityt tuotteet. Lisäksi Ruokakesko ja K-ruokakaupat tekevät jatkuvaa työtä energian ja ilmaston säästämiseksi. Käytössä on K-ryhmän oma K-ympäristökaupan toimintamalli, jossa kiinnitetään erityistä huomiota kaupan ympäristövaikutusten vähentämiseen. K-ympäristökaupan toimintamalliin kuuluu jo 460 K-ruokakauppaa. Kaikki Suomen 70 K-citymarketia ja lähes kaikki K-supermarketit, tällä hetkellä 170 manner-Suomen myymälää, ovat K-ympäristökauppoja. K-marketeista puolet on mukana mallissa, ja määrä kasvaa koko ajan.

 

Takaisin ylös