Kesko myi Rautakeskon ja Maatalouskeskon pääkonttorin Aberdeen Real Estate Fund Finland –rahastolle

Kesko Oyj ja Keskon Eläkekassa ovat myyneet tänään toteutetulla kaupalla Vantaan Hakkilassa osoitteessa Tikkurilantie 10 sijaitsevan toimisto- ja logistiikkakiinteistön Aberdeen Real Estate Fund Finland –rahastolle. Rahaston Keskolle ja Keskon Eläkekassalle maksama kauppahinta on yhteensä noin 31 miljoonaa euroa, josta Keskon osuus on noin 10 miljoonaa euroa. Kesko-konsernille syntyvä myyntivoitto on noin 4 miljoonaa euroa, joka esitetään kertaluonteisena eränä Rautakeskon toisen vuosineljänneksen tuloksessa.

Rautakesko jatkaa toimitilojen pääkäyttäjänä pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Noin puolet tiloista on vuokrattu Keskon ulkopuolisille logistiikkayrityksille. Muut kuin Keskon käytössä olevat tilat eivät kuulu takaisinvuokrauksen piiriin ja ne ovat jatkossa ostajan vastuulla. Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on yhteensä noin 26 000 m².

– Kiinteistön myynnin tavoitteena on tehostaa Kesko-konsernin pääoman käyttöä. Myynnistä saadut varat tullaan käyttämään kauppaverkoston vahvistamiseen kotimaassa ja ulkomailla, Keskon talous- ja rahoitusjohtaja Arja Talma toteaa.

– Kiinteistö sopii hyvin logistiikka- ja toimistopainollaan salkkuumme. Hakkilan alue on voimakkaassa kehitysvaiheessa ja teemme yhteistyötä Keskon kanssa kiinteistöjen jalostamiseksi, kertoo rahaston kiinteistösijoitusjohtaja Mauri Laurila.

Keskolla oli 31.12.2007 Suomessa ja muissa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä omistuksessaan kiinteistöjä 1,0 milj. m² ja vuokrakohteita 2,6 milj. m². Keskon kauppapaikkainvestoinnit olivat 189 milj. euroa vuonna 2007.

Kuva kiinteistöstä on ladattavissa osoitteesta http://aineistopankki.kesko.fi.

Lisätietoja:
Talous- ja rahoitusjohtaja Arja Talma, Kesko Oyj, puh. 01053 22113
Kiinteistösijoitusjohtaja Mauri Laurila, Aberdeen Real Estate Fund Finland UK L.P., puh. 010 3040 272

Kesko (www.kesko.fi) on vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä.

Aberdeen Property Investors on Aberdeen Asset Management PLC’n kiinteistöihin erikoistunut tytäryhtiö. Emoyhtiö on maailmanlaajuisesti toimiva, Lontoon pörssissä listattu varainhoitoyhtiö, jonka hoidossa olevan varallisuuden arvo on (31.3.2008) noin 135 miljardia euroa.


Takaisin ylös