Kesko myi Tähti Optikko -ketjun Specsaversille

Kesko Oyj on myynyt Tähti Optikko Group Oy:n koko osakekannan optikkoketju Specsaversille. Velaton kauppahinta on noin 15 miljoonaa euroa. Kaupasta kirjautuu Kesko-konsernin lopetettujen toimintojen tulokseen kertaluonteinen noin 8 miljoonan euron myyntivoitto.

Tähti Optikko -ketju on optisen alan erikoiskauppaketju, johon kuuluu 129 myymälää. Myymälöistä 98 on yrittäjävetoisia ja 31 Tähti Optikko Groupin omistamia. Tähti Optikko Groupin liikevaihto vuonna 2007 oli 21 milj. euroa, jossa oli kasvua 7,3 %. Tähti Optikko -ketjun vähittäismyynti oli 48 milj. euroa ja se kasvoi 0,6 %.

Kesko noudattaa fokusoidun kasvun strategiaa, jonka mukaan ydinliiketoimintoihin kuulumattomista tavara-aloista voidaan luopua taloudellisesti kannattavilla ehdoilla.

Kaupan osapuolet ovat sopineet samalla kauppapaikkayhteistyöstä ja Plussa-kanta-asiakasohjelman jatkosta.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Matti Leminen, Anttila Oy, puh. 01053 40100
Toimitusjohtaja Rainer Nyman, Tähti Optikko Group Oy, puh. 0400 455758

Kesko (www.kesko.fi) on suomalainen vähittäiskaupan osaaja, joka tuo kauppojensa kautta elämisen laatua kuluttajien jokaiseen päivään tarjoamalla arvostettuja tuotteita ja palveluita kilpailukykyiseen hintaan. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 2 000 kauppaa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä.

Specsavers Optical Group on maailman suurin yksityinen optisen alan yhtymä, joka tarjoaa asiakkailleen muodikkaita ja laadukkaita silmälaseja edullisin hinnoin. Ympäri maailmaa laajentuvalla yhtymällä on yhteensä yli 1 000 myymälää Iso-Britanniassa, Irlannissa, Alankomaissa, Espanjassa, Australiassa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa. Optikot Doug ja Mary Perkins perustivat Specsaversin vuonna 1984, ja se on edelleen perheyritys. Viime vuonna yhtymän arvioitu liikevaihto oli 1,65 Mrd €. Suomessa Specsavers aloitti heinäkuussa 2007. Ketju on tähän mennessä avannut 19 Specsavers Optikko –liikettä eri puolille maata, ja saavuttanut arviolta 10% markkinaosuuden volyymeissa mitattuna.

Takaisin ylös