Konekesko myy varastotekniikkaliiketoimintansa BT:lle

Maatalouskesko Oy:n tytäryhtiö Konekesko Oy on myynyt tänään allekirjoitetulla sopimuksella Suomen varastotekniikkaliiketoimintansa ruotsalaiselle BT Industries AB:lle. BT Industries perustaa Suomeen tytäryhtiön, johon Konekesko tulee vähemmistöosakkaaksi. Yhtiön nimeksi tulee BT Varastotekniikka Oy.

Varastotekniikkaliiketoiminta kattaa Konekeskon trukki- ja varastokalustemyynnin sekä niiden jälkimarkkinointitoiminnot. Kaupan yhteydessä Konekeskon koko varastotekniikkatuotelinjan henkilöstö (noin 70 henkilöä) siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden yhtiön palvelukseen.

Samassa yhteydessä ovat Maatalouskesko Oy ja BT Industries AB allekirjoittaneet aiesopimuksen Baltian varastotekniikkaliiketoiminnan myymisestä BT:n Baltian tytäryhtiöille; BT Eesti AS:lle, BT Latvija SIA:lle ja BT Lietuva UAB:lle. Baltiassa liiketoimintajärjestelyt koskevat noin 15 henkilöä.

Liiketoimintakauppa toteutuu 1.1.2006 mikäli kunkin maan kilpailuviranomaiset hyväksyvät kaupan. Suomeen perustettava BT:n tytäryhtiö jatkaa toimintaansa Konekeskon tiloissa Vantaalla.

Konekesko Oy on raskas- ja vapaa-ajankoneiden maahantuontiin, markkinointiin sekä oheispalveluihin erikoistunut palveluyhtiö, jonka liikevaihto vuonna 2004 oli 173,2 milj. euroa ja henkilöstön määrä noin 290. Konekeskon Varastotekniikka-tuotelinjan päätuotteet ovat BT-varastotrukit, Hyster-vastapainotrukit ja Mecalux-varastokalusteet.

BT Industries -konserni on maailman johtava varastotrukkien ja niiden oheispalvelujen toimittaja. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 8 500 henkeä ja liikevaihto on n. 1,5 mrd. euroa. BT Industriesilla on seitsemän tehdasta neljässä maassa ja maailmanlaajuinen myyntiverkosto. BT Industries kuuluu Toyota-konserniin.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Pekka Lahti, Konekesko Oy, p. 01053 20800
Myyntijohtaja Jorma Mattinen, Konekesko Oy, p. 01053 20224
Toimitusjohtaja Christer Högberg, BT Europe AB, p. +46 142 86287

Takaisin ylös