RUOKAKESKO MYY KAHVIPAAHTIMONSA OY GUSTAV PAULIG AB:LLE

Ruokakesko Oy on sopinut tytäryhtiönsä, kahvipaahtimo Viking Coffee Oy:n liiketoiminnan ja omaisuuden myynnistä Oy Gustav Paulig Ab:lle. Kauppa ei koske Ruokakeskon omia tavara- ja tuotemerkkejä, joista merkittävin on Costa Rica -kahvi.

Viking Coffee Oy on kahvipaahtimo, jonka liikevaihto vuonna 2002 oli 18,5 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa olevat 35 henkilöä siirtyvät Oy Gustav Paulig Ab:n palvelukseen vanhoina työntekijöinä.

Kahvipaahtimo oli Keskon viimeinen varsinainen oma tuotantolaitos. Muusta omasta tuotannosta on luovuttu aiemmin. Costa Rica ja Pirkka säilyvät Ruokakeskon omina kahvimerkkeinä. Nyt tehty kauppa on johdonmukainen jatko Ruokakeskon keskittymiselle ydinliiketoimintoihinsa.

Ruokakesko toimii ruokakaupan liiketoimintamallien kehittäjänä sekä tukku- ja vähittäiskauppana Suomessa ja Baltiassa.Ruokakeskon keskeiset liiketoiminnot ovat Suomen K-ruokakauppojen ketjutoiminta, Kespro Oy:n suurtalouskauppa ammattiasiakkaille sekä päivittäistavaroiden vähittäiskauppa Baltiassa.

Paulig-konserniin kuuluva Oy Gustav Paulig Ab on Suomen johtava kahvialan yritys, joka toimii Pohjoismaiden, Baltian, Venäjän ja sen lähialueiden markkinoilla.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Kalervo Haapaniemi, Ruokakesko Oy, puh 01053 22204
Varatoimitusjohtaja Harri Sivula, Ruokakesko Oy, puh 01053 22213

Takaisin ylös