TALLINNAN ENSIMMÄINEN CITYMARKET AVATAAN TORSTAINA

Tallinnan ensimmäinen Citymarket aloittaa Ruokakeskon aktiivisen laajenemisen Viron pääkaupungissa. Vuoden sisällä Tallinnassa avataan yhteensä neljä Citymarketia. Seuraavana on vuorossa Haaberstin Citymarket, joka aukeaa ennen joulua. Viron ensimmäinen Citymarket avattiin keväällä Pärnussa.

Torstaina avattava Tallinnan ensimmäinen Citymarket sijaitsee uudessa Norde Centrumin kauppakeskuksessa Tallinnan satamassa. Citymarketin pinta-ala on noin 5 000 m2. Se työllistää yli 100 työntekijää ja valikoimissa on lähes 30 000 tuotetta. Yhteensä Norde Centrumin kauppakeskuksessa on 35 kauppaa ja ravintolaa.

Ruokakeskon markkinaosuus Viron ruokakaupasta on tällä hetkellä noin 20 prosenttia. Ruokakesko omistaa Citymarketien lisäksi Viron suurimman laatikkomyymäläketjun, Säästumarketin, jolla on 42 kauppaa Virossa. Ruokakeskolla on myös kolme SuperNetto-myymälää, joista Tarton myymälä avautuu Citymarkettina vielä tämän vuoden marraskuussa.

Tallinnan Jürissa Keskolla on 15 000 neliömetrin logistiikkakeskus, joka tukee Keskon oman vähittäiskauppaverkoston rakentamista ja toimii maahantuontivarastona. Samalla se tarjoaa myös Viron elintarviketeollisuudelle tehokkaan jakelu- ja vientikanavan.

Koko Baltiassa Ruokakeskon tavoitteena on saavuttaa 25 prosentin osuus ruokakaupasta. Latvian Riiassa on yksi Citymarket ja ensimmäinen laatikkomyymälä SuperNetto. Riiassa avataan ennen joulua toinen Citymarket Pulkveza Brieza -kadulla.

Lisätietoja:
Johtaja Seppo Hämäläinen, Ruokakesko Baltia, puh +371 7064 277.
Kenttäjohtaja Timo Hämälä, Ruokakesko Baltia, puh +372 6059 421.
Citymarket-ketjujohtaja Ari Svensk, Ruokakesko Baltia, puh 01053 22661.

Takaisin ylös