Kesko luopuu Neste K -liikenneasemista

Kesko luopuu Neste K -liikenneasemista. Luopumisen taustalla on päivittäistavarakaupan roolin pieneneminen liikenneasemilla. Kesko vastaa tällä hetkellä Neste K -asemien päivittäistavarakaupasta sekä oheispalveluista. Muutoksessa tavoitteena on, että asemien palvelut jatkuvat Nesteen palveluina. Muutoksella ei ole vaikutuksia Nesteen muuhun asemaverkostoon ja palveluihin.

Keskittyminen ydinliiketoimintaan on ollut osa Keskon kasvustrategiaa viime vuosina, ja liikenneasematoiminnasta luopuminen jatkaa tätä kehitystä.

Keskossa Neste K -liikenneasemat ovat osa päivittäistavarakaupan kokonaisuutta. Päivittäistavaramyynnin osuus liikenneasemilla on pienentynyt vuonna 2016 voimaan astuneen vähittäiskauppojen aukioloaikauudistuksen jälkeen ja toiminta on painottunut ravintola- ja kahvilapalveluihin. Tämän seurauksena Neste K -ketjun liiketoiminta on muodostunut hyvin erilaiseksi verrattuna muihin Keskon ruokakauppaketjuihin ja synergiahyödyt ovat jääneet aiempaa pienemmiksi. Vuonna 2022 Keskon päivittäistavarakaupan liikevaihto oli 6 125 milj. euroa ja Neste K -liikenneasemien osuus tästä oli 56 milj. euroa.

Suunnitelmien mukaan Kesko vetäytyy 64 Neste K -liikenneaseman toiminnasta vuoden 2024 aikana, ja asemien palvelut jatkuvat Nesteen palveluna.

Neste K -kauppiaille tarjotaan mahdollisuutta jatkaa Neste-ketjussa. Lisäksi kartoitetaan kauppiaiden toiveita ja mahdollisuuksia jatkaa tulevaisuudessa K-ruokakauppiaana.

Nesteen mukaan suunnitellulla muutoksella ei ole vaikutuksia sen muuhun verkostoon. Plussa-ohjelma Neste-asemilla jatkuu.

Lisätietoja:
Ari Akseli, päivittäistavarakaupan toimialajohtaja, puh. 010 53 23490
K-ryhmän viestinnän päivystys (ark. klo 9–16), puh. 010 53 50200, viestinta@kesko.fi 
Nesteen osalta yhteydenotot Nesteen mediapalveluun, puh. 0800 94025, media@neste.com (arkisin 8.30–16.00).

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on noin 16 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 45 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 12 miljardia euroa ja Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.  www.kesko.fi

Neste (NESTE, Nasdaq Helsinki) tuottaa ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjumiseksi ja kiertotalouden vauhdittamiseksi. Yhtiö jalostaa jätteitä, tähteitä ja innovatiivisia raaka-aineita uusiutuviksi polttoaineiksi sekä muovien ja muiden materiaalien vastuullisiksi raaka-aineiksi. Maailman johtavana uusiutuvan lentopolttoaineen ja uusiutuvan dieselin tuottajana sekä polymeerien ja kemikaalien valmistukseen tarkoitettujen uusiutuvien ja kierrätysraaka-aineisiin perustuvien syöttöaineratkaisujen edelläkävijänä, Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään vähintään 20 miljoonalla tonnilla vuoteen 2030 mennessä. Yhtiön tavoitteena on tehdä Porvoon öljynjalostamosta Euroopan vastuullisin jalostamo vuoteen 2030 mennessä.  Neste on sitoutunut saavuttamaan hiilineutraalin tuotannon vuoteen 2035 mennessä ja aikoo vähentää myymiensä tuotteiden päästöintensiteettiä 50 prosentilla vuoteen 2040 mennessä. Neste on myös asettanut korkeat tavoitteet luonnon monimuotoisuudelle, ihmisoikeuksille ja toimitusketjulle. Yhtiö on valittu toistuvasti Dow Jonesin kestävän kehityksen indekseihin ja maailman vastuullisimpien yritysten Global 100 -listalle. Vuonna 2022 Nesteen liikevaihto oli 25,7 miljardia euroa. Lue lisää: neste.fi

 


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös