Kesko ostaa alueen Luhdan korttelista Lahdessa ja jatkaa strategiansa mukaisesti päivittäistavarakaupan kauppapaikkaverkoston uudistamista

Kesko on ostanut Lahdessa Kauppakatu 16:ssa sijaitsevat kaksi tonttia Luhta-Kiinteistöt Oy:ltä. Tontit sijaitsevat niin sanotussa Luhdan korttelissa. Kauppa on osa Keskon kasvustrategiaa, jonka tavoitteena on jatkaa olemassa olevien kauppojen uudistamista sekä avata useita uusia päivittäistavarakauppoja kasvukeskuksiin tulevina vuosina. Erityisesti K-Citymarket -hypermarket-formaatin myynti on kasvanut Suomessa merkittävästi ja sen vaikutus päivittäistavarakaupan kannattavuuteen ja markkinaosuuteen on olennainen.   

Kesko rakentaa ostamalleen alueelle Paavolan K-Citymarketin korvaavan hypermarketin. Paavolan K-Citymarket on Suomen ensimmäinen hypermarket. Uusi kauppa aukeaa arviolta vuonna 2026 ja sen kokonaispinta-ala on noin 9 500 neliömetriä. Luhdan kortteliin on kaavoitettu lisäksi asuin- ja toimistokiinteistöjä.   

”Uudistamme ja vahvistamme kauppapaikkaverkostoamme jatkuvasti ja olemme erittäin tyytyväisiä, kun voimme jatkaa Suomen vanhimman K-Citymarketin yli 50-vuotista tarinaa uusissa, moderneissa tiloissa. Uusperustannassa panostamme erityisesti kasvukeskuksiin. Lähivuosina avattavat hypermarketit ovat merkittävässä roolissa Keskon markkinaosuuden vahvistamisessa ja myynnin edelleen kasvattamisessa”, kertoo Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli.  

Kesko on aiemmin ilmoittanut rakentavansa K-Citymarketin Vantaan Kivistöön. Lisäksi yhtiö suunnittelee rakentavansa uudet K-Citymarketit Kuopioon ja Porvooseen. Kesko on myös ostanut Espoontorin kauppakeskuksen hallintaan oikeuttavan osake-enemmistön jatkaakseen kauppakeskuksen kehittämistä yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Lisäksi Kesko laajentaa ensi vuonna Helsingin Vuosaaressa Kauppakeskus Columbuksessa olevan K-Supermarketin K-Citymarketiksi.   

”Olemme uudistaneet K-ruokakauppoja noin miljardilla eurolla viime vuosina. Keskon kasvustrategian mukaisesti investoimme päivittäistavarakauppaverkoston kehittämiseen vuositasolla 200–250 miljoonaa euroa”, Akseli jatkaa.  

Lisätietoja antavat päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli, puh. 010 53 23490, aluejohtaja Mika Sivula, puh. 010 53 22441 ja sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola, puh. 010 53 23540. K-ryhmän viestinnän päivystys (ark. klo 9–16), puh. 010 53 50200, viestinta(at)kesko.fi

Kesko Oyj
JAKELU
Keskeiset tiedotusvälineet

www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös