Kesko valittiin jälleen maailman 100 vastuullisimman yrityksen listalle

Vain yksi yritys maailmassa – Kesko Suomesta – on valittu yritysten vastuullisuutta tutkivan Corporate Knightsin julkaisemalle maailman 100 vastuullisimman yrityksen listalle joka vuosi vuodesta 2005 alkaen. Vuoden 2022 Global 100 -listalle on nostettu tarkan vastuullisuusarvioinnin pohjalta maailman yhden prosentin parhaimmisto yrityksiä.

KESKO SIJOITTAJAUUTINEN 19.1.2022 KLO 15.00

”Arvostamme suuresti monivuotista sijoittumistamme maailman vastuullisimpien yritysten joukkoon. Keskossa vastuullisuus ja ilmastonmuutoksen hillintä ovat vahvasti strategian ytimessä ja teemme vastuullisuustyötä pitkäjänteisesti. Kaupan alan yrityksenä meillä on merkittävä rooli kestävämmän arjen rakentamisessa asiakkaillemme. Tämä edellyttää jatkuvaa työtä ja siksi asetamme sekä omalle toiminnallemme että tavarantoimittajillemme yhä tiukempia tavoitteita”, sanoo Keskon vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio.

Maailman 100 vastuullisinta yritystä valittiin Global 100 -listalle lähes 7 000 yritystä koskevan vastuullisuusarvioinnin perusteella. Yritysten vastuullista toimintaa arvioitiin 23 erilaisella ympäristövastuun, sosiaalisen vastuun ja hyvän hallinnon mittarilla.

Kesko nousi edellisestä vuodesta 18 sijaa ja on listalla sijalla 69. Suomesta Global 100 -listalle valittiin tänä vuonna Keskon lisäksi Neste, Metso Outotec ja Nordea.

Global 100 -lista on julkaistu vuodesta 2005 alkaen vuosittain World Economic Forumin kokouksessa Davosissa.

"Kesko on ainoa yritys, joka on valittu Global 100 -listalle joka vuosi listan olemassaolon ajan vuodesta 2005 alkaen. Tämä ainutlaatuinen saavutus kertoo siitä, miten laajasti vastuullinen johtaminen kuuluu Keskon toimintakulttuuriin ja ydinliiketoimintoihin", sanoo Global 100 -listan julkaisevan Corporate Knightsin toimitusjohtaja Toby Heaps.

Corporate Knights Inc.:n muodostaa kestävään liiketoimintaan erikoistunut Corporate Knights -lehti sekä tutkimusyksikkö, joka tuottaa yritysten vastuullista toimintaa arvioivia listauksia ja reittauksia. 

Päästövähennykset ja kestävät valikoimat keskeisenä arvioinnin kohteena

Global 100 -listan perustana olevassa yritysten arvioinnissa suuri painoarvo on ilmastoteoilla sekä kestävillä investoinneilla ja valikoimilla. Arvioinnissa tarkastellaan esimerkiksi sitä, kuinka paljon yritys investoi uusiutuvaan energiaan ja kuinka suuri osa kaupan valikoimista on kasviperäisiä tuotteita.

K-ryhmän tavoitteena on olla hiilineutraali vuonna 2025 ja saada oman toiminnan ja kuljetusten päästöt nollaan vuoteen 2030 mennessä. Oman toiminnan lisäksi K-ryhmä ulottaa päästövähennystavoitteensa koko arvoketjuun. Tavoitteena on, että 2/3:lle Keskon suorien tavarantoimittajien päästöistä tulee olla asetettuna tieteeseen perustuvat vähennystavoitteet vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteena on myös vähentää myytyjen tuotteiden käytönaikaisia absoluuttisia päästöjä 17 %:lla vuoteen 2026 mennessä.

Keskeisiä keinoja päästövähennystavoitteisiin pääsemiseksi ovat 100 % uusiutuvan energian käyttö, energiatehokkuuden parantaminen ja biopolttoaineisiin siirtyminen kotimaan kuljetuksissa.

Vuonna 2020 Kesko liittyi CDP:n Supply Chain -ohjelmaan ja haastaa sen kautta tavarantoimittajiaan tekemään päästövähennyksiä ja raportoimaan niistä CDP:lle.

K-ryhmä kannustaa asiakkaitaan tekemään kestävämpiä valintoja. Valikoimiin on viime vuosina lisätty muun muassa ruokahävikistä valmistettuja tuotteita ja kasviproteiinituotteita. Kestävämpiin valintoihin ohjaa K-Ostokset-palvelu, joka tarjoaa asiakkaille heidän ruokaostostensa hiilijalanjälki-, kotimaisuus- ja ravitsemusmittarit.  

Lisätietoja:
Vastuullisuus- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Riikka Joukio, Kesko, puh. +358 1053 23712, riikka.joukio@kesko.fi
Vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo, Kesko, puh. +358 50 306 4081, matti.kalervo@kesko.fi
Sijoittajasuhdejohtaja Hanna Jaakkola, Kesko, puh. +358 1053 23540, hanna.jaakkola@kesko.fi
K-ryhmän viestintä, puh. +358 10 53 50200, viestinta@kesko.fi 

Vuoden 2022 Global 100 -lista: https://www.corporateknights.com/rankings/global-100-rankings/2022-global-100-rankings/100-most-sustainable-corporations-of-2022/

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka vähittäismyynti on 14 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 39 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on noin 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 18 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. www.kesko.fi 

Takaisin ylös