Kesko selvittää kiinteistösijoitusrahaston perustamista

KESKO OYJ PÖRSSITIEDOTE 29.11.2013 KLO 09.00 1(1)

Kesko selvittää osan omistamistaan kauppapaikoista myyntiä muodostettavaan rahastoon, jossa Kesko olisi mukana yhtenä merkittävänä sijoittajana. Kesko-konserni jatkaisi toimintaansa kyseisissä kauppapaikoissa niiden rahastoon myynnin yhteydessä solmittavin pitkäaikaisin vuokrasopimuksin.

Keskon tavoitteena on muodostaa käyvältä arvoltaan enintään noin 750 - 950 milj. euron arvoinen rahastokokonaisuus, joka koostuisi Suomessa, Ruotsissa ja Venäjällä sijaitsevista, pääosin Keskon omistamista kauppapaikoista ja kauppakeskuksista. Rahastoa suunnitellaan tarjottavan myös yksityisille sijoittajille. Myös rahasto-osuuksien listaamista selvitetään.

Mahdollisen rahaston ennakoidaan toteutuvan vuoden 2014 aikana.

Kauppapaikkojen myynnistä rahastoon arvioidaan toteutuessaan syntyvän merkittävä kertaluonteinen myyntivoitto, jonka suuruus riippuu rahastoitavasta kokonaisuudesta ja myytäviin kohteisiin sovellettavista tuottovaatimuksista. Nämä täsmentyvät selvityksen myöhemmässä vaiheessa.

Kiinteistösijoitusrahaston toteutuminen riippuu sijoittajien kiinnostuksen lisäksi siitä, että Keskon on mahdollista saavuttaa järjestelyssä ehdot, jotka ovat sen kannalta liiketaloudellisesti perusteltavissa konsernin taloudellisesti vahva asema huomioon ottaen. Lisäksi kiinteistösijoitusrahastotoiminnan aloittaminen edellyttää Finanssivalvonnan lupaa.

Keskon omistamien kiinteistöjen kirjanpitoarvo oli 30.9.2013 1,4 miljardia euroa ja vuokravastuitten nimellisarvo 2,4 miljardia euroa. Keskon omistamien ja vuokraamien kauppapaikkojen pinta-ala oli yhteensä noin 4,1 miljoonaa neliömetriä. Keskon seuraavien viiden vuoden kauppapaikkainvestoinnit ovat yhteensä noin 1,0-1,5 miljardia euroa painottuen erityisesti Venäjälle.

Lisätietoja antavat johtaja Arja Talma, puh. 010 53 22205 ja sijoitusjohtaja Jarkko Karjalainen, puh. 010 53 22694.

Kesko Oyj

Merja Haverinen
viestintäjohtaja

JAKELU
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.kesko.fi

Takaisin ylös