K-ryhmän uusi päätoimitalo valmistuu Helsingin Kalasatamaan – K-Kampus yhdistää K:n toimialoja

K-ryhmän uusi päätoimitalo K-Kampus valmistuu Helsingin Kalasatamaan kesän 2019 aikana. K-Kampuksesta tulee tukikohta yli 1800 K-ryhmäläiselle, jotka muuttavat uuteen päätoimitaloon useista eri toimipisteistä pääkaupunkiseudulta. Energiatehokkaaksi rakennetussa toimitalossa esimerkiksi jätehuolto hoidetaan hiilineutraalisti.

– Aiempaa yhtenäisempi K-ryhmä on tärkeä strateginen tavoitteemme, ja K-Kampus tarjoaa erinomaiset puitteet sen ja toimialojen välisten synergiahyötyjen saavuttamiselle. K-Kampus helpottaa yhteistyötä yli toimiala- ja toimintorajojen ja auttaa tätä kautta meitä kehittymään yhtiönä ja työpaikkana. Yksi yhteinen toimitila on myös kustannustehokas ratkaisu, sanoo Keskon henkilöstöstä vastaava johtaja Matti Mettälä.

K-Kampuksesta tulee yli 1800 työntekijän seitsenkerroksinen, 37 000 m2 laajuinen tukikohta. Siellä työskentelee K-ryhmän kaikkien kolmen toimialan – päivittäistavarakaupan, rakentamisen ja talotekniikan kaupan sekä autokaupan – työntekijöitä saman katon alla.

 

Älykkäät ja muuntojoustavat tilat huomioivat energiatehokkuuden ja erityistarpeet

– K-Kampus on suunniteltu alusta alkaen K-ryhmän tarpeiden mukaiseksi. Uuden toimitalon myötä saamme K-ryhmälle nykyaikaiset toimitilat, jotka muuttuvat joustavasti työn tarpeiden mukana nyt ja tulevaisuudessa. Samalla otamme käyttöön uusia työtapoja ja -välineitä ja haluamme mahdollistaa erilaisia työn tekemisen tapoja, ketterää ja avointa yhteistyötä sekä erinomaisen, modernin työntekijäkokemuksen. Koko talo ja sen kaikki työpisteet ovat kaikkien käytössä. Työntekijämme ovat olleet alusta asti aktiivisesti suunnittelussa mukana, Mettälä kertoo.

K-Kampuksen suunnittelussa ja rakentamisessa energiatehokkuus on ollut yksi tärkeimmistä teemoista. Esimerkiksi rakennuksen lämmityksen, valaistuksen ja ilmastoinnin säätämisessä hyödynnetään tekoälyä, jotta saavutetaan sekä energiatehokas että käyttömukavuudeltaan erinomainen lopputulos. Rakennukselle haetaan myös BREEAM- ja Green Office -ympäristösertifikaatteja, ja siitä tulee Suomen ensimmäinen toimitalo, jossa on hiilineutraali jätehuolto.

K-Kampuksesta tulee monella kriteerillä tarkasteltuna Suomen älykkäin toimitalo. Talossa hyödynnetään tekoälyä esimerkiksi työskentelyolosuhteiden optimoinnissa, hissien ohjauksessa sekä rakennusautomaatiossa energiatehokkuuden ja toimintavarmuuden parantamiseksi. Älyratkaisuja hyödynnetään myös tilankäytön ja turvallisuuden optimointiin.

– Tavoitteena on luoda mahdollisimman miellyttävä työpäiväkokemus niin omalle henkilöstölle kuin talossa vieraileville sidosryhmille. K-Kampuksella on myös paljon sellaista, mitä monesta toimitalosta ei löydy. Meillä on tuotekehityskeittiö sekä mediakeittiö, jossa kuvataan sisältöä niin televisioon kuin sosiaaliseen mediaan. Talossa on myös huippuravintolatason demokeittiö hiiligrilleineen sekä akkreditoitu laboratorio tuotetutkimuksen tarpeisiin. Lisäksi talossa on toimivat näyttelytilat myös rautakaupan ja autokaupan tarpeisiin. Kiinnitämme myös erityistä huomiota työntekijöidemme hyvinvointiin, ja talossa on muun muassa  oma työterveysasema ja liikuntatilat, Mettälä sanoo.

Takaisin ylös