Kauppias on K-ryhmän kilpailuetu
Kauppojemme liiketoiminta perustuu vahvasti kauppiasyrittäjyyteen. Asiakastyytyväisyydestämme vastaavat itsenäiset K-kauppiaat, joiden kanssa Kesko toimii ketjuliiketoimintamallilla.

"Asiakas ja laatu - kaikessa mitä teemme" on arvomme ja K-kauppojen toiminnan ydin. K-kauppiaat kuuntelevat asiakkaidensa toiveita ja räätälöivät kauppansa paikallisen asiakaskysynnän mukaisesti. Kauppias laatii oman kauppansa liikeidean ja suunnittelee tavoitteet. Kauppakohtaisella liikeidealla tuotetaan lisäarvoa erottautumalla kilpailijoista.

K-kauppias on sitoutunut ja motivoitunut kehittämään kauppaansa jatkuvasti. Liiketoiminnan kehittämisen lisäksi K-kauppiaalla on tärkeä rooli yhteisön jäsenenä. Yhdessä oman henkilökuntansa kanssa hän palvelee jokaista asiakasta yksilöllisesti ja tuntee oman kauppansa asiakkaiden tarpeet. Kauppiasyrittäjä huolehtii myös tiimistään määrätietoisesti ja aktiivisesti kannustaen heitä hyviin suorituksiin. K-kauppiaan toimenkuvaan kuuluu hyvien yhteistyösuhteiden luominen ja hoitaminen moniin eri sidosryhmiin.

Monikauppamallissa K-kauppiaalla on vähintään kaksi K-kauppaa. Tällöin K-kauppias pystyy palvelemaan oman markkina-alueensa asiakkaita useamman kaupan voimin. Malli mahdollistaa synergiaetujen hyödyntämisen esimerkiksi kauppojen johtamisessa, markkinoinnissa, henkilöstöresursoinnissa, tavarapelissä ja hallinnollisten toimien keskittämisessä.

K-kauppias on osa K-kauppiasyhteisöä, johon kuuluu noin 1100 toimivaa kauppiasta. Yhteistyön avulla K-kauppias voi muun muassa hyödyntää muiden K-kauppiaiden hyviä käytäntöjä sekä osallistua muiden K-kauppiaiden kanssa kokemustenvaihtoon, suunnitteluryhmätyöskentelyyn ja ketjun johtokuntatyöhön K-ryhmän toiminnan kehittämiseksi.

K-kauppiaiden edunvalvonta- ja yhteistoimintajärjestöön, K-Kauppiasliittoon, kuuluvat kaikki kauppiaat. K-kauppiasliiton perustehtävänä on K-kauppiasyrittäjyyden kehittäminen ja vahvistaminen sekä jäsentensä yhteisten etujen ajaminen.

Katso video, jossa K-kauppiasliiton puheenjohtaja, kauppias Toni Pokela ja toimitusjohtaja Jaana Hertsberg kertovat K-kauppiasyrittäjyydestä ja liiton toiminnasta.

Tutustu K-kauppiasliiton omalla sivustolla

 

  1. K-kauppiaita on yhteensä 1083, joista K-ruokakauppiaita 902, K-rautakauppiaita 118 ja erikoiskauppiaita (urheilu) 56.

  2. K-kauppiaista on naisia 24 prosenttia*

  3. K-kauppiaan keski-ikä on 48 vuotta

  4. Vanhin K-kauppias on 84-vuotias

  5. Nuorin K-kauppias on 25-vuotias

  6. K-kauppiasuran pituus keskimäärin 14 vuotta

  7. Vuonna 2021 aloitti 56 uutta K-kauppiasyrittäjää

* Todellisuudessa naiskauppiaiden määrä on suurempi, koska suurin osa K-kaupoista on perheyrityksiä, joissa molemmat puolisot työskentelevät K-kauppiaina. Prosenttiluku 24 % kertoo sen määrän K-kauppoja, joissa K-kauppiasoikeudet ovat naisen nimissä.

 


 

 

Takaisin ylös