K-rautakauppiaaksi
K-rautakauppiasura tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden kehittyä menestyvän rautakaupan ja johtamisen ammattilaisena.

Millaisia henkilöitä etsimme?

Menestyvän K-Rauta-kauppiaan taustana on usein hyvä vähittäiskauppaosaaminen, mutta myös muualta hankkimasi kokemus liike-elämästä antaa hyvän pohjan kehittää vähittäiskauppaosaamista eikä aikaisempi työkokemus alalta ole välttämätöntä.

K-Rauta-kauppiaaksi haluavalta ei peruskoulutuksen lisäksi edellytetä tiettyä koulutusta tai tutkintoa. Tutkinto on kuitenkin luonnollisesti näyttö pitkäjänteisestä sitoutumisesta sekä tavoitteellisuudesta. Uskomme, että kauppiaan ammattitaitoon liittyvät tekijät ovat opittavissa, kunhan henkilökohtaiset ominaisuudet ja aikaisempi kokemus ovat sopivia.

K-Rauta-kauppiaalta odotetaan aktiivisuutta ja luovuutta oman yrityksensä johtamisessa ja kehittämisessä. Tästä syystä on eduksi, jos kauppiaalla on laaja näkemys liikeyrityksen menestymiseen vaikuttavista tekijöistä.

Arvostamme valintoja tehdessämme, jos sinulla on jo kokemusta

• Vähittäiskaupassa toimimisesta
• Johtamisesta
• Tulosvastuusta
• Asiakkuuksien hoidosta

 

Mitä kauppiaalta odotetaan?

K-kauppiasyrittäjänä kauppiaan rooli on aina varmistaa omalla toiminnallaan parhaiden ratkaisujen käyttö markkinatilanteessa ja saada aikaan asiakasuskollisuutta ja ylläpitää kannattavaa liiketoimintaa. Kauppias toimii itsenäisenä yrittäjänä toteuttaen oman ketjunsa ketjukonseptia. Kauppiaan tekemät ratkaisut ja toiminta viime kädessä varmistavat asiakasuskollisuuden ja tuloksellisuuden.

Kauppiaan tulee pystyä verkostoitumaan asiakaskunnassaan ja toimimaan myös kannustavana henkilöstöjohtajana yrityksessään. Asiakaskunnan monimuotoisuus ja alaan liittyvät tekniset taustat vaativat myös kauppiaan henkilökunnalta ja palveluasenteelta paljon. Kauppiaan eräs tärkeimmistä ominaisuuksista on saada aikaan myyntihakuinen ja positiivinen kaupan tekemisen ilmapiiri yrityksessään.

Kauppiaan pitää sietää epävarmuutta ja suuria riskejä. Merkittävä osa K-Rauta-kauppiaan pääomista sitoutuu varastoon. Koska summa on usein merkittävä, on K-Rauta-kauppiasuraansa aloittavan kauppiaan tähtäin yleensä varsin pitkällä suhteellisen pitkän laina-ajan vuoksi. Toisaalta pitkäjänteinen tuloksellinen toiminta takaa myös mahdollisuuden hyvään ansaintaan.

Kauppiaaksi siirtyminen on iso päätös, joka vaikuttaa myös uuden kauppiaan puolison ja perheen elämään. Ennen päätöstä kauppiasvalmennukseen hakeutumisesta sinun kannattaa keskustella asiasta niiden sinulle tärkeiden ihmisten kanssa, joihin päätöksesi vaikuttaa. Läheisten tuki ja kannustus on tässäkin asiassa kullan arvoista.

Kauppapaikkaverkostomme kattaa koko Suomen. Mitä vähemmän rajoitteita aloittava kauppias on asettanut itselleen maantieteellisesti, sitä joustavammin hän todennäköisesti pääsee aloittamaan oman K-kauppiasuransa.

 

K-Rauta

K-Rauta on rautakaupan markkinajohtaja ja tutkitusti Suomen luotetuin rautakauppaketju. K-Raudan asiakkaita ovat sekä kuluttajat että ammattiasiakkaat aina yksittäisen pikkutarpeen tarvitsijasta valtakunnallisiin rakennusliikkeisiin. Myös erilaiset projektiasiakkaat ovat tärkeä osa K-Rauta-kauppiaan asiakaskuntaa.  

K-Raudalla on maan kattavin myymäläverkosto ja monipuolinen verkkokauppa. K-Rauta tarjoaa rakentamisen, remontoinnin, pihan ja puutarhan sekä sisustamisen ja kodin kalustamisen tuotteet ja palvelut.

K-Raudan asiantuntijat haluavat tehdä rakentamisesta, remontoinnista ja rautakauppa-asioinnista yllättävän helppoa kuluttajille ja antaa ammattirakentajille lisää aikaa tehokkaaseen työntekoon. Suomessa K-Raudat toimivat kauppiasyrittäjämallilla. K-Raudalla on Suomessa 125 ja Ruotsissa 20 kauppaa.

k-rauta.fi 

 

Miten pääsen K-rautakauppiaaksi?

K-rautakauppiaan ura alkaa K-kauppiasvalmennuksen suorittamisella. Rekrytointi valmennukseen on avoinna jatkuvasti. K-rautakauppiasvalmennus alkaa kerran vuodessa aina syksyllä päättyen seuraavan vuoden jouluna. Valmennus koostuu ohjatusta kauppiastyön harjoittelusta, verkko-opinnoista sekä lähijaksoista.

Ennen K-kauppiaan uralle hakeutumista tutustu näillä sivuilla kauppiaan uraan ja ota selvää, millaista työ vähittäiskaupan arjessa on. Jos sinulla ei ole työkokemusta vähittäiskaupasta, käy tutustumassa kauppoihimme ja keskustele kauppiaiden kanssa. Kysy kauppiasta juttusille seuraavan kerran, kun poikkeat tutussa K-Raudassa ja kerro suunnitelmistasi!

Hakemuksen valmennukseen voit tehdä täällä.

K-Rauta

Takaisin ylös