K-kauppiasvalmennuksen käytyäsi jäät odottamaan omaa kauppapaikkaa kauppiasreserviin. Kauppiasura alkaa tyypillisesti pienemmistä kaupoista ja kokemuksen karttuessa voi avautua mahdollisuuksia myös suurempien kauppojen kauppiaaksi.

 

Kun kauppapaikkaverkostossa vapautuu kauppapaikka, kauppapaikkaan valitaan parhaiten kyseiseen paikkaan soveltuva kauppias joko kauppiasreservistä tai toimivien kauppiaiden joukosta. Välittömästi valinnan jälkeen käynnistetään tarvittavat rahoitushakemukset ja toiminnan suunnittelu onnistuneen kauppiasvaihdon loppuun viemiseksi.

Kauppiaan ensimmäinen vuosi on kustannuspainotteinen ja työläs monella tavalla. Kauppiaan tai kauppiaspariskunnan motivaatiolla, työllä ja johtamisella onkin merkittävä vaikutus onnistumiseen. Menestyvän liiketoiminnan rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, ja siksi tavoitteet myynnille ja kannattavuudelle arvioidaankin pidemmällä aikavälillä.

K-kauppiaalla on mahdollisuus siirtyä urallaan suurempiin ja haastavampiin kauppapaikkoihin. Mitä haastavampi kauppapaikka on kyseessä, sitä enemmän painoarvoa kauppiasvalinnassa on näytöillä aikaisemman kauppiasuran varrelta.

Takaisin ylös