K-kauppiasvalmennuksen käytyäsi jäät odottamaan omaa kauppapaikkaa kauppiasreserviin. Kauppiasura alkaa tyypillisesti pienemmistä kaupoista ja kokemuksen karttuessa voi avautua mahdollisuuksia myös suurempien kauppojen kauppiaaksi.

 

Kun kauppapaikkaverkostossa vapautuu kauppapaikka, kauppapaikkaan valitaan parhaiten kyseiseen paikkaan soveltuva kauppias joko kauppiasreservistä tai toimivien kauppiaiden joukosta. Mitä haastavampi kauppapaikka on kyseessä, sitä enemmän painoarvoa kauppiasvalinnassa on näytöillä aikaisemman kauppiasuran varrelta. Valinnan jälkeen käynnistetään välittömästi tarvittavat rahoitushakemukset ja toiminnan suunnittelu onnistuneen kauppiasvaihdon loppuun viemiseksi.

Kauppiaan ensimmäinen vuosi on kustannuspainotteinen ja työläs monella tavalla. Kauppiaan tai kauppiaspariskunnan motivaatiolla, työllä ja johtamisella onkin merkittävä vaikutus onnistumiseen. Menestyvän liiketoiminnan rakentaminen on pitkäjänteistä työtä, ja siksi tavoitteet myynnille ja kannattavuudelle arvioidaankin pidemmällä aikavälillä.

 

Aloittavan kauppiaan pääoman tarve

 

Moni K-kauppiaaksi haluava miettii, kuinka paljon omaa pääomaa K-kauppiaana aloittaminen vaatii. Toiminnan alussa K-kauppiaana aloittavalla henkilöllä ei tarvitse olla kaikkea yritystoimintaansa sijoitettavaa omaa pääomaa. K-kauppiaana toimiminen edellyttää kuitenkin, että oma yksityistaloutesi on tasapainossa eikä sinulla ole maksuhäiriöitä, ulosoton rekisteriä eikä yritysyhteyksiä, joissa on maksuhäiriöitä.

Aloittavan K-kauppiaan toiminnan rahoituksessa on apuna Vähittäiskaupan Takaus Oy. Se on K-ryhmän kauppiasyrittäjien rahoituspalveluyhtiö, jolta voit hakea yritystoiminnan rahalaitosluottojen takausta.

Vähittäiskaupan Takaus Oy:n tavoitteena on mahdollistaa K-kauppiaiden yritysrahoituksen saatavuus ja kohtuullinen hinnoittelu. Vähittäiskaupan Takaus Oy edellyttää K-kauppiaan puolesta pankille antamansa takauksen vastavakuudeksi perustettavan yrityksen omaisuutta (mm. yrityskiinnitys) sekä kauppiaan henkilökohtaisesti omistamaa omaisuutta (kauppiaan asunto) ja henkilövakuuksia (yrittäjän henkilökohtainen vastuu).

Erona suoraan rahalaitosluottoon on edullisemman hinnoittelun lisäksi se, että Vähittäiskaupan Takaus Oy voi myöntää takauksen vaikka K-kauppiaalla ei olisikaan toimittaa täysin kattavia vakuuksia.

Lisätietoja: http://www.vahittaiskaupantakaus.fi

Takaisin ylös