Sofia Kurppa aloittaa kauppiasuransa Loimaan K-Market Mellilässä ja Pöytyän K-Market Kyrössä

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 6.6.2023 Sofia Kurpan kauppiasura alkaa 1.9. kahden K-Marketin voimin, kun hän ottaa vastaan Loimaan K-Market Mellilän ja Pöytyän K-Market Kyrön.

Lapsuuden lähikauppaan kauppiaaksi

Sofia kertoo, että on nostalgista palata maalle, Mellilän K-Market oli aikanaan Siwa, joka oli hänen lähikauppansa lapsena. Kyrön K-Market on taas Sofian nykyinen lähikauppa, hän on muuttanut paikkakunnalle viime kesänä. ”Ihanaa alkaa kauppiaaksi lähellä kotia, näen siinä vain positiivista!”

Molemmilla kaupoilla omat liikeideat

”Kaupat ovat erilaisilla sijainneilla ja niissä tulen toteuttamaan hieman erilaisia lähestymistapoja. Kyrön kauppa palvelee paikallisia, mutta suuresti myös 9-tieltä poikkeavia autoilijoita, myös St1-kylmäasema löytyy pihalta. Tulee siis pohtia, mitä autoileva asiakas kaipaa kaupasta”, Sofia kertoo suunnitelmistaan kauppojensa suhteen. ”Mellilän kauppa taas on kauempana valtatiestä ja palvelee pääasiassa paikallisia. Tulemme painottamaan lähituotantoa, sekä pienen valikoiman tuoreutta ja laatua.”

”Tuotteiden asettelu on tärkeässä roolissa. Myös omat tarjoukset ja kampanjat tulevat olemaan hyvin näkyvillä. K-Ruoka-sovellus on myös mainio tapa tutustua valikoimaan, siinä autan mielelläni”, uusi kauppias sanoo.

Kun syksyllä Sofia saa avaimet omiin kauppoihinsa, niin hän lupaa järjestää avajaiset molemmissa kaupoissaan. ”Etsin lähituottajia sekä mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita tulevaa varten. Olisi mukava tukea paikallisia yrittäjiä ja päästä heti verkostoitumaan.”

Vastuullisuustyön tärkeimmät keskittymät Sofialle ovat lähi- ja pientuottajien tukeminen sekä ruokahävikin minimoiminen.

Sofia Kurppa on työskennellyt monipuolisesti asiakaspalvelun sekä ravintola-alan parissa viimeiset kymmenen vuotta. ”Useat kaupungit, koulut, sekä työpaikat ovat antaneet hyvää kokemusta ja perspektiiviä kauppiaan ammattiin.” 

”Asumme puolisoni kanssa kahdestaan, uusina paikallisina Kyrössä. Vanhempani, sekä muu perheeni asuvat pääosin Loimaan lähimaastossa. Perhe on minulle tärkeä, heistä on ollut suuri tuki oman polun löytämisessä. On hienoa päästä myös työpuolella lähemmäksi heitä”, Sofia iloitsee. Sofian puoliso jatkaa omassa työtehtävässään mutta on hänen tärkein taustatukensa.

Harrastuksistaan Sofia kertoo: ”Kesäisin harrastukset ovat pääasiassa ulkona, kun taas talvella ne ovat sisällä. Harrastan erinäisiä liikuntamuotoja, sen mukaan mikä minua motivoi. Kesäisin rakkaita lajeja ovat frisbeegolf, pyöräily ja uinti ulkovesissä. Talvella paremmin maistuu kuntosalilla ja uimahallissa käynti. Harrastukset ovat aina painottuneet urheiluun. Liikunnan lisäksi vapaa-ajalla nautin kotona oloilusta, ystävien seurasta, sekä rennosta maakuntamatkailusta.”

Takaisin ylös