Sanna Riikonen on K-Market Taavetin uusi kauppias

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 5.1.2023 Sanna Riikonen aloittaa kauppiasuransa 19.2. Taavetin K-Marketissa.

Voiko parempaa toivoa ensimmäiseksi kauppapaikaksi?

”Odotan suurella innolla aloittamista K-Market Taavetin kauppiaana. K-Market Taavetilla on takanaan hieno historia. Saappaat ovat suuret, mutta uskon täyttäväni ne. Mielessä pyörii jo muutamia ideoita K-Market Taavetin kehittämiseksi parhaaksi ostospaikaksi”, Sanna iloitsee. ”Taavetti vaikuttaa juuri sopivalta paikalta minulle. Vireä maalaispitäjä ja kaupassa kuuleman mukaan aivan mahtava henkilökunta. Voiko parempaa toivoa ensimmäiseksi kauppapaikaksi?”

K-Market Taavetin palvelutiski on kaupan helmi

Uusi kauppias on tyytyväinen, että kaupasta löytyy palvelutiski. ”Tämä oli toiveeni jo silloin, kun hakeuduin kauppiasvalmennukseen”, hän kertoo. ”Näen palvelutiskin tärkeänä osana palvelua ja mielessäni pyöriikin jo ideoita sen kehittämiseksi.”

”Minulle on erittäin tärkeää, että kaupassa on kiva käydä. Tähän tähtäämme hyvällä ja kattavalla valikoimalla, pienellä yllätyksellisyydellä sekä tietysti mahtavalla asiakaspalvelulla. Mieluusti rupatellaan ja vaihdetaan kuulumisia. Oman kylän kauppa-meininkiä vahvistetaan sekä korostetaan, että olemme asiakkaita varten”, lupaa Sanna.

”Kalaan ja lihaan tullaan panostamaan lisää sekä ateriapuolelle on paljon ideoita odottamassa. Paikallisten tuotteiden tulee myös kuulua valikoimiimme.  Toivomme myös asiakkailta toiveita tuotteista ja palveluista, joita he tahtovat kaupaltaan”, Sanna jatkaa ”K-kaupoilla on hieno mahdollisuus valita valikoimiinsa tuotteita eri hintaluokista. K-Menu- , Pirkka-  ja Pirkka Parhaat-tuotteet mahdollistavat jokaiselle sopivan hintaisen ostoskorin. Näitä tulen lisäämään valikoimiin.”

Vastuullisuustoimia tehdään K-Market Taavetissa joka päivä. ”Alkuun kartoitan mm. toimenpiteitä sähkön kulutuksen vähentämiseen. Haluan osaltani osallistua sähkön säästötalkoisiin. Pyrimme vähentämään syntyvän hävikin määrää valikoiman huollolla sekä Vieläkin Hyvää- konseptilla mahdollisesti pian hävikkiin joutuvien tuotteiden myymiseksi edullisemmin”, Sanna listailee. ”Haluamme myös tarjota harjoittelu- sekä kesätyöpaikkoja alueen nuorille. Pyrimme myös mahdollisuuksien mukaan osallistumaan alueen toimintaan. Henkilöstö on kaupan tärkein osanen ja sen hyvinvointi sekä jaksaminen on minulle erittäin tärkeää.”

Sanna on koulutukseltaan Yamk tradenomi. Vahvan kalaosaamisen hän on hankkinut työskennellessään Disas Fish Oy:n Mustolan toimipisteessä. Kauppiasvalmennukseen kuuluvan kauppaharjoittelun hän on suorittanut K-Market Ratakadulla ja K-Supermarket Kristiinassa Lappeenrannassa. Viimeiset seitsemän kuukautta hän on toiminut K-Market Mattilan myymäläpäällikkönä. ”Haluan kiittää kasvattajakauppiastani Harri Mattista, että pääsin hänen oppiinsa sekä Tero ja Saija Kiiskiä viimeisistä seitsemästä kuukaudesta. Näitä oppeja pääsen nyt käyttämään ja jalostamaan omassa kaupassani”, Sanna kiittää.

Sannan puoliso Marko Riikonen jatkaa omassa ammatissaan mutta on Sannalle tärkeä taustatuki ja auttaa myös kaupalla mahdollisuuksien mukaan. Marko on koulutukseltaan ravintolakokki ja hänellä on vahva osaaminen lihan käsittelystä.

Riikosten perheeseen kuuluu viisi lasta. Vanhin lapsista, 20-vuotias, muuttaa juuri opiskelemaan toiselle paikkakunnalle. Muut lapset ovat iältään 18, 16, 14 ja 6 vuotta. Perheeseen kuuluu myös 2 koiraa, 2 kissaa ja 2 marsua. Vapaa-ajalla Sanna ulkoilee, matkustelee perheen kanssa matkailuautolla ja hoitaa kesäisin puutarhaa. ”Jaksamisen sekä hyvinvoinnin ylläpitämiseksi harrastan voima- ja lihaskuntoharjoittelua Training For Warriors Lappeenrannan dojolla.”

Takaisin ylös