Taipalsaaren K-Market Niivan kauppiaiksi Simo Niiva ja Tanja Haikonen

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 5.9.2022 Lokakuun alusta Simo Niiva ja Tanja Haikonen aloittavat kauppiasuransa Taipalsaaren legendaarisessa K-Market Niivassa.

Nykyiset kauppiaat Anne ja Heikki Niiva jäävät viettämään ansaittuja vapaapäiviä. ”Kiitämme loistavaa asiakaskuntaamme ja erinomaista henkilökuntaa yhteisistä vuosista Saimaanharjulla sekä toivotamme uudelle kauppiasparille, Simolle ja Tanjalle, hyvää menestystä, voimia ja työintoa uusina yrittäjinä työssään”, lähettävät Niivat kiitoksensa ja terveisensä.

”Mahtava tunne päästä jatkamaan 87 vuotta Taipalsaarella suvussa ollutta yritystä K-Market Niivaa puolisoni kanssa. Odotamme innolla, että pääsemme toteuttamaan omia ideoita joita tässä matkan varrella on kertynyt mieleen ja paperille”, Simo kertoo tunnelmistaan.

”Paikallisessa markkinaympäristössä erottaudumme paikkakunnan ainoalla palvelutiskillä erikoistuotteineen ja lounas aterioineen, ystävällisellä ja rennolla palvelulla huumoria unohtamatta”, Simo ja Tanja kertovat suunnitelmistaan. ”Aiomme kehittää kauppaa asiakkaiden toiveiden pohjalta vauvasta vaariin ja uudistaa eri osastoja hakien elämyksellisyyttä ja selkeyttä. Kuuntelemme myös henkilökunnan ideoita joita sitten yhdessä kehitämme ja toteutamme. Meille on myös tärkeää, että asiakkaat kokevat kaupassa asioinnin mahdollisimman helpoksi ja että he löytävät tarvitsemansa tuotteet oman kylän kaupasta.”

Vastuullisuustoimet kuuluvat K-Market Niivan arkipäivään. ”Henkilökunnan hyvinvointi ja hyvä työfiilis on meille tärkeää, koska sitä kautta myös asiakkaat kokevat itsensä tervetulleeksi. Hyödynnämme Keskon tarjoamia koulutuksia henkilökunnalle. Jatkamme yhteistyötä nykyisten paikallistuottajien kanssa ja  kartoitamme uusia. Panostamme päivittäisessä tekemisessä isosti hävikin hallintaan. Hävikkituotteet lahjoitetaan ruoka-apuun. Kierrätys kuuluu myös tärkeänä osana toimintaamme”, uudet kauppiaat listaavat.


Simo on työskennellyt K-Market Niivassa eri osastoilla vuodesta 2000 saakka ja hän on opiskellut työn ohessa myyjäksi ja myynnin esimieheksi ennen kauppiasvalmennusta. Tanjalla on työuraa eri aloilta ja pisimpään 15 vuotta leipomoalalta. Tanjalla on taustalla myös kaupallinen koulutus.

Simo ja Tanja lähettävät terveisensä kasvattajakauppiailleen: ”Kiitokset uusista taidoista, opeista, tsempistä ja tuesta Heikki ja Anne Niivalle, Tero ja Saija Kiiskelle sekä Heikki Ikoselle!”

Simon ja Tanjan perheeseen kuuluvat 17-vuotias poika ja 11-vuotias tytär sekä kolme kissaa. ”Harrastuksena meillä on autot, kesäisin karavaanailu, kuntoilu eri muodoissa ja ruoan laitto. Vapaa-aikaa vietämme yhdessä perheen ja ystävien kanssa.”

Takaisin ylös