Tampereen K-Market Lentävänniemessä aloittava kauppias Ida-Rebecka Lehmus haluaa helpottaa asiakkaidensa arkea

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 1.4.2022 Ida-Rebeckan Lehmuksen ensimmäinen päivä kauppiaana on 1.6., kun hän avaa omilla avaimillaan Tampereen K-Market Lentävänniemen oven.

Länsi-Tampereen kasvatti tuntee olevansa juuri oikealla paikalla

”Olen todella innoissani, että pääsen vihdoin aloittamaan kauppiasurani”, Ida kertoo. ”Tunnen olevani Lentävänniemessä juuri oikealla paikalla, sillä olen Länsi-Tampereen kasvatteja. Kauppa on alueen asukkaiden oma lähikauppa ja on hienoa olla mukana ihmisten arjessa. Olen innolla tutustumassa henkilökuntaani ja asiakkaisiin.”

Ida on tehnyt kaupalleen liikeidean ja siinä yhdistetään entistä enemmän ammatti- ja kotikeittiötä. ”Tuon kaupan hyllyille arkea helpottavia ratkaisuja ja ravintolaruoan tasoisia makuja. Haluan tarjota asiakkailleni jotain uutta ja yllättävääkin. Tärkeimpänä pidän sitä, että voin vastata asiakkaideni tarpeisiin.”

Vastuullisuustyötä tehdään K-Market Lentävänniemessä tosissaan. ”Ruokahävikin hallinta ja jatkojalostaminen ovat vastuullisen toiminnan perusta, joihin aion kiinnittää huomiota kaupassa. ResQ-sovelluksen kaltaiset innovaatiot ovat omaan mieleeni, kuten muukin kiertotalous”, uusi kauppias listaa. Idalle on tärkeää eläinten oikeudet ja niiden hyvinvoinnin edistäminen. ”Tuotevalikoimaan pyrin valitsemaan mahdollisuuksien ja asiakkaiden kiinnostuksen mukaan vastuullisia vaihtoehtoja, kuten luomua ja kasviperäisiä tuotteita.”

Idalla on pitkä ravintola-alan kokemus niin salin kuin keittiönkin puolelta. Restonomiopinnoissaan hän innostui työn organisoinnista ja henkilöstöasioista. Kaupan alalla hän on työskennellyt lähes viisi vuotta. ”Haluan kiittää kaikkia kollegoitani entisissä työpaikoissani sekä erityisesti K-Supermarket Ratinasta, sillä ilman hyvää jengiä ja näitä ihmisiä työpäivät olisivat olleet paljon harmaampia”, hän lähettää terveisensä. 

Idan puoliso jatkaa omassa työssään mutta tulee olemaan tärkeä taustatuki aloittavalle kauppiaalle. Vapaa-ajalla hän käy ystäviensä ja puolisonsa kanssa ravintoloissa, museoissa ja konserteissa. ”Intohimoni ruoan ja viinin lisäksi ovat tietovisat. Vapaapäivinä kaappaan kaksi kissaani syliini ja kuuntelen äänikirjoja. Kuntoani ylläpidän inspiraation mukaan spinningtunneilla.”

Takaisin ylös