K-ryhmän kokonaismyynti kehittyi Etelä-Suomen alueella lähes 14 %

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 29.10.2020 K-ryhmän myynti oli tammi-syyskuussa Keskon Etelä-Suomen alueella yhteensä 1 346,5 miljoonaa euroa (alv 0 %) ja se kehittyi 13,7 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 963 miljoonaa euroa ja se kehittyi 8,6 %. Rakentamisen ja talokaupan myynti oli 286 miljoonaa euroa ja se oli plussalla 12,2 %. Autokaupan myynnin arvo oli 97,5 miljoonaa euroa.

Keskon Etelä-Suomen alueeseen kuuluvat maakunnat Kanta-Häme, Kymenlaakso, Päijät-Häme ja Uusimaa pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen.

”K-kauppiaat henkilökuntineen ovat tehneet hyvää työtä kauppakohtaisten liikeideoiden toteuttamisessa ja ketterästi toimien poikkeusolosuhteissa, joka mahdollisti erinomaisen myynnin kehityksen”, kiittelee Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä. ”Viime vuonna K-ryhmään ostetut autokaupan toiminnot ovat tuoneet hyvän lisäkehityksen alueen kokonaismyynteihin.”

Kanta-Häme

Kanta-Hämeessä K-ryhmän myynti oli yhteensä 216 miljoonaa euroa ja se kehittyi 14,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti kävi 141,6 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 7,6 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa oli 48,9 miljoonaa euroa ja se kehittyi 2,7 %. Autokaupan myynnin arvo oli 25,5 miljoonaa euroa.

”Päivittäistavarakauppa toimi Kanta-Hämeessä myynnin veturina ja erityisesti K-Citymarketeissa kauppa on käynyt erinomaisen hyvin”, Timo Heikkilä kertoo.  

Kymenlaakso

Maakunnassa K-ryhmän myynti oli yhteensä 218,1 miljoonaa euroa ja se kehittyi 9,1 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 143 miljoonaa euroa ja se kehittyi 5,8 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 50,8 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 6,7 %. Autokaupan myynti oli 24,4 miljoonaa euroa.

”K-Citymarketien myynti on kehittynyt hyvin ja rakentamisen ja talotekniikan kaupan lähes 7 % myynnin kehitys oli erinomainen”, kommentoi Heikkilä.

Tänä syksynä Kotkan Rauhalaan avattiin uusi K-Market entisen tilalle.

Päijät-Häme

Päijät-Hämeessä K-ryhmän myynti oli yhteensä 244,2 miljoonaa euroa ja se kehittyi 17,8 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 160,4 miljoonaa euroa ja se kehittyi 9,7 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 60,9 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 13,5 %. Autokaupan myynti oli 22,9 miljoonaa euroa.

”Kaikki päivittäistavarakaupan ketjuilla oli hyvät kehitykset, jotka siivittivät koko toimialan lähes 10 % kehitykseen. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan kehitys oli erinomainen sekä kuluttaja- että yritysasiakaskaupan osalta, ollen hieno 13,5 %”, iloitsee Timo Heikkilä.

Lahteen avataan loppuvuodesta uusi K-Supermarket Hyppyri.

Uusimaa (pois lukien Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen)

K-ryhmän myynti yhteensä oli 668,2 miljoonalla eurolla ja se kehittyi 13,8 %. Päivittäistavarakaupan myynti oli 518 miljoonaa euroa ja se kehittyi 9,4 %. Rakentamisen ja talotekniikan kauppa kävi 125,4 miljoonalla eurolla ja se oli plussalla 18,3 %. Autokaupan myynnin arvo oli 24,8 miljoonaa euroa.

”Uudenmaan alueen päivittäistavarakauppojen hyvät myynnit nostivat kehityksen liki 10 %:iin. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti niin kuluttuja- kuin yritysasiakkaillekin oli erinomaisen hyvä ja kehitys oli peräti 18,3 %”, kertoo tyytyväisenä Timo Heikkilä.

Loppukesästä Vihdin Hiidenrantaan avattiin uusi K-Market.

Lisätietoja: Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Timo Heikkilä puh. 0500 496 170, mail: timo.heikkila@kesko.fi

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti on 13 mrd. euroa. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä. Kesko toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Sen toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon liikevaihto on 11 miljardia euroa ja henkilökuntaa on noin 25 000 henkeä. Keskon ketjutoimintaan kuuluu yli 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa. Kesko on pörssiyhtiö ja sen osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko on maailman vastuullisin ruokakaupan alan yritys (The Global 100 Most Sustainable Corporations in the World). www.kesko.fi


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös