K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Kanta-Hämeeseen 95 miljoonaan euroa

K-RYHMÄ ALUETIEDOTE 25.4.2024 K-ryhmän vähittäismyynti oli Kanta-Hämeessä tammi-maaliskuussa yhteensä 69 miljoonaa euroa (alv 0 %). Myynti oli 3,8 % pienempi kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi 1,5 % ja oli 46,4 miljoonaa euroa. Rakentamisen ja talotekniikan kaupan myynti kävi 12,0 miljoonalla eurolla ja myynti pieneni 18,2 %. Auto- ja vapaa-ajan kaupan myynti oli 10,2 miljoonaa euroa ja se pieneni 6,9 %.

K-ruokakaupan ketjuista parhaiten kasvoi K-Citymarket-ketjun kauppojen myynnit, 3,9 %.

”Markkinassa vallitseva epävarmuus näkyy K-ryhmän vähittäismyynnin kehityksessä. Olemme kuitenkin iloksemme huomanneet, että asiakkaat ovat löytäneet K-Ruoka-sovelluksen ja sieltä henkilökohtaiset edut. Suoraan kassalla saatavat, viikoittain vaihtuvat OmaPlussa-edut ovat vahvassa kasvussa. Niiden taloudellinen merkitys Plussa-korttilaiselle on jo tuntuva.”, kommentoi aluejohtaja Janne Virtanen.

”Rakentamisen ja talotekniikan kaupassa myynnin lasku jatkui. Katseemme on kuitenkin suhdanteen yli ja sen osalta näkymä on positiivinen”, arvioi Janne Virtanen luottavaisena.

”Autokaupan osalta vuosi 2024 on meille uusien mallijulkistusten juhlavuosi. Odotukset ovat korkealla ja K-Auton mallisto on erittäin kilpailukykyinen”, analysoi Janne Virtanen.

Kuluvana vuonna Kesko jatkaa investointeja K-Latauksen verkoston kehittämiseksi. Katse on suurteholatauksessa tärkeiden kauppapaikkojemme yhteydessä ja vilkkaasti liikennöityjen teiden varsilla. Tällä hetkellä 175 000 kirjautunutta asiakasta palvelee ympäri Suomen 300 latausasemaa ja niillä yli 1 500 latauspistettä.

”Investoimme jatkossa merkittävästi uusiin latausasemiin sekä olemassa olevien laajennuksiin. Forssan K-Citymarketin yhteydessä palvelee peruslatureiden lisäksi kahdeksan suurteholaturia. Tulevien hankkeiden osalta Hämeenlinna on vahvasti kasvun keskiössä.”, kertoo Janne Virtanen.

K-ryhmä tuotti taloudellista hyötyä viime vuonna Kanta-Hämeeseen 95 miljoonaa euroa.

K-ryhmän maakuntaan tuottama taloudellinen hyöty vuonna 2023 oli yhteensä 94,6 miljoonaa euroa. K-kauppiaiden ja Keskon tavaraostot maakunnasta olivat yhteensä 58 miljoonaa euroa. K-ryhmä investoi maakuntaan 5 miljoona euroa sekä maksoi palkkoja ja veroja yhteensä 32 miljoonaa euroa. K-kauppoja on maakunnassa 44 kpl. K-ryhmä työllistää alueella lähes 900 työntekijää.

”K-ryhmän taloudellinen kädenjälki näkyy Kanta-Hämeessä vuotuisina ostoina, palkkoina, veroina ja investointeina. Olemme vahvasti mukana maakunnan kehityksessä”, arvioi Janne Virtanen.


Oliko sisältö hyödyllinen?
KYLLÄ
EI

Takaisin ylös