Kesko julkaisi eläinsuojelulinjauksen

Kesko on julkaissut eläinsuojelulinjauksen, jossa määritellään periaatteet muun muassa tuotantoeläinten hyvinvointiin, lähiruokaan, luomuun ja kasvisvaihtoehtojen tarjoamiseen. 

”Me K-ryhmässä olemme sitoutuneet vastuulliseen hankintaan ja kestäviin valikoimiin. Myös sidosryhmät edellyttävät yrityksiltä vastuullista toimintatapaa. Eläinten hyvinvointiin liittyvät kysymykset kuluttajilta, yritysasiakkailta, järjestöiltä ja vastuullisuutta arvioivilta toimijoilta ovat lisääntyneet viime vuosina. Päätimmekin koota eläinsuojelulinjaukseemme kaikki tähän liittyvät olemassa olevat periaatteemme”, sanoo Keskon vastuullisuusjohtaja Matti Kalervo.

Lakien noudattaminen kaikessa toiminnassa ja koko toimitusketjussa on K-ryhmälle kaiken lähtökohta.

”Tuotantoeläinten hyvinvoinnin perustana on eläinsuojelulainsäädäntö, jota koko toimitusketjun on noudatettava. Nykyisen lainsäädännön ulkopuolelle jää seikkoja, jotka haluamme linjauksessamme huomioida suosituksina ja siten ohjata toimintatapoja kohti yhä parempaa tuotantoeläinten hyvinvointia”, sanoo Matti Kalervo.

Kesko luopuu virikehäkkikananmunien myynnistä vuoden 2025 loppuun mennessä

Vuoden 2026 alusta lukien Keskon valikoimiin ei enää hyväksytä virikehäkkikananmunia.

Tavoitteena on myös, että K-kauppiaat luopuvat virikehäkkikananmunien kauppakohtaisista hankinnoista ja myynnistä vuoden 2025 loppuun mennessä.

Koska osa alkutuottajista investoi vuoden 2012 alusta voimaan astuneen lainsäädännön vaatimusten myötä virikehäkkeihin, Kesko ei näe vastuullisena vaihtoehtona poistaa valikoimistamme virikehäkkikananmunia tätä nopeammalla aikataululla.

Tutustu Keskon eläinsuojelulinjaukseen.

Muut linjaukset

Kesko laatii tarpeen mukaan vastuullisuuslinjauksia ja kannanottoja sidosryhmiä puhuttelevista aiheista. Sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun kannalta kriittisten raaka-aineiden hankinnasta tehtyjä linjauksia ovat esimerkiksi:

Palmuöljylinjaus  

Soijalinjaus  

Kala- ja äyriäislinjaus  

Kaikki linjaukset on koottu osoitteeseen https://www.kesko.fi/yritys/vastuullisuus/miten-johdamme-vastuullisuutta/linjaukset-ja-kannanotot/ 

Takaisin ylös