Ruokakesko Oy ja Reilun kaupan edistämisyhdistys ry solmivat yhteistyösopimuksen

Ruokakeskolla on tällä hetkellä Suomen kattavin Reilun kaupan tuotteiden valikoima. Maanantaina 26.2.2007 allekirjoitetun yhteistyösopimuksen tavoitteena on laajentaa valikoimaa vielä nykyisestä sekä tehdä Ruokakeskosta ja K-ruokakaupoista Reilun kaupan tuotteiden myynnin markkinajohtaja Suomessa.

"Eettiset arvovalinnat ohjaavat yhä useamman asiakkaamme valintoja. Haluamme olla edelläkävijöitä ja tarjota parhaat ruokaratkaisut edulliseen hintaan. Siksi on luontevaa, että K-ruokakaupoissa on asiakkaillemme parhaat valikoimat myös Reilun kaupan tuotteita. Monipuolisten vaihtoehtojen tarjoaminen sopii hyvin palvelua ja laatua korostavaan strategiaamme", sanoo Ruokakesko Oy:n toimitusjohtaja Terho Kalliokoski.

Pirkka Reilun kaupan ruusut ovat hyvä esimerkki tuotteesta, joka on nopeasti saavuttanut kuluttajien suosion. Syyskuussa 2006 esiteltyä uutuutta myytiin vuoden loppuun mennessä lähes 3,3 miljoonaa kappaletta eli vähittäismyyntiarvoltaan noin 1,6 miljoonalla eurolla. Tästä myynnistä Ruokakesko tilitti Reilun kaupan lisätulona Kenian kukkatilojen työntekijä-perheille noin 54 000 euroa.

Ruokakesko edistää Reilun kaupan tuotteiden myyntiä K-ruokakaupoissa kehittämällä uusia Reilun kaupan tuotteita yhteistyössä Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kanssa, lisäämällä Reilun kaupan tuotteiden saatavuutta kaupoissaan sekä kertomalla Reilun kaupan tuotteista omassa viestinnässään. Myös uusia Pirkka Reilun kaupan tuotteita kehitetään. Reilun kaupan edistämisyhdistyksen tuotepäälliköt tukevat Ruokakeskoa sopivien tuotteiden, tavarantoimittajien ja tuottajien löytämisessä.

"Olemme todella iloisia Ruokakeskon päätöksestä. Yhteistyömme on ollut alusta saakka läheistä, ja nyt kun se syvenee, pystymme yhdessä vaikuttamaan positiivisesti yhä useamman kehitysmaissa asuvan ihmisen elämään. Yhteistyömme palvelee jatkossa entistä paremmin myös K-ruokakauppojen asiakkaita", Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja Tuulia Syvänen toteaa.

"Uskon, että asiakkaamme arvostavat Keskon laajaa yhteiskuntavastuutyötä, josta nyt allekirjoitettu sopimus on yksi konkreettinen esimerkki. Ruoka- ja palveluosaamisemme sekä Suomen laajin päivittäistavarakauppaverkosto antavat hyvän pohjan myös Reilun kaupan tuotteiden myynnille", korostaa Kalliokoski.

Lisätietoja:
Johtaja Ari Akseli, Ruokakesko Oy, puh. 01053 23456.
Kehitysjohtaja Jouko Kuisma, Kesko Oyj, yhteiskuntavastuu, puh. 01053 23140
Toiminnanjohtaja Tuulia Syvänen, Reilun kaupan edistämisyhdistys ry,
puh. (09) 5658 6811

Lehdistöpalvelu: www.vision.fi/ruokakesko tai www.reilukauppa.fi > Lehdistö > Kuvapankki.

Ruokakesko Oy:n ja Reilun kaupan edistämisyhdistyksen yhteistyö on alkanut jo vuonna 1999.
Kesko on mukana maailman 100 vastuullisimman yrityksen listalla. Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä Kesko on arvioitu toimialansa parhaaksi.

Takaisin ylös