Anttilan kaikki tavaratalot, Kodin Ykköset, NetAnttila ja postimyynti on ympäristösertifioitu

Anttila Oy on saanut päätökseen kaikkien Suomen toimintojensa ISO 14001 -sertifioinnin. NetAnttila on samalla Suomen ensimmäinen sertifioitu etäkauppa. Anttila otti ensimmäisenä suomalaisena tavarataloketjuna käyttöönsä ISO 14001 -standardin vaatimukset täyttävän ympäristöjärjestelmän vuoden 2002 alussa. Kevään 2004 aikana kaikki Anttilan neljä konseptia ja oheistoiminnot on saatettu ISO 14001 -sertifioinnin piiriin.

Kodin Ykkönen oli ensimmäinen ISO 14001 -sertifioitu tavarataloketju Suomessa, kaikki 7 Kodin Ykkönen -tavarataloa ISO 14001 -sertifioitiin vuoden 2002 aikana. Ympäristöjärjestelmän rakentaminen aloitettiin Anttilassa vuonna 2001. Kaikki Anttila-tavaratalot (26) sertifioitiin huhtikuuhun 2004 mennessä. Anttila Postimyynti ja NetAnttila-verkkokauppa sertifioitiin helmi- ja huhtikuussa 2004.

Tavoitteena on ympäristöasioiden kokonaishallinta
Anttila Oy:n tavoitteena on hallita ympäristöjärjestelmän avulla kaikkien toimintojen aiheuttamia ympäristövaikutuksia (tuotteet, pakkaukset, energiankulutus, jätteet, päästöt ilmaan, veteen ja maaperään). Kaiken perustana on omien toimintojen ympäristövaikutusten tunteminen.

Hyvällä kokonaisvaltaisella ympäristöasioiden hoidolla Anttila Oy toimii tehokkaammin, jolloin ”ekologinen jalanjälki” eli kaupan erilaisten toimintojen aiheuttama kokonaisympäristövaikutus on pienempi ja samalla yritys saa mm. kustannussäästöjä ja mahdolliset ympäristövahinkoriskit pienenevät.

Anttila Oy voi vastata paremmin kiristyvään ympäristölainsäädäntöön (mm. pakkaukset, tuotteet, jätehuolto) sekä reagoida nopeammin asiakkaiden kasvavaan kiinnostukseen ympäristöasioiden hoidossa. Anttilassa tehdään pitkäjänteistä työtä myytävien tuotteiden ympäristö- ja sosiaalisen laadun parantamiseksi. Kun ympäristöjärjestelmä seuraavassa vaiheessa kattaa myös ostotoiminnat, yhteistyötä tiivistetään tavarantoimittajien kanssa yhteisen ympäristövastuun kantamisessa.

Tuotannon sosiaalisten olojen valvonnassa Anttila Oy etenee kansainvälisen SA 8000 -standardin avulla yhteistyössä BVQI**:n kanssa. Tulevaisuuden tavoitteena on, että kun asiakas on ostanut tuotteensa Anttilasta, Kodin Ykkösestä tai Anttilan etäkaupasta, hän voi olla varma, että tuotteeseen liittyvät ympäristö- ja eettiset näkökohdat on otettu huomioon ja toiminta kokonaisuudessaan aiheuttaa niin pienen ympäristökuormituksen kuin se on käytännössä mahdollista.

Palvelua neljän ISO 14001 -sertifioidun konseptin kautta
Anttila Oy tarjoaa asiakkailleen neljä palvelukonseptia: Anttila-tavaratalot (26), Kodin Ykköset (7), Anttila Postimyynti, joka toimii Suomen lisäksi myös Virossa ja Latviassa sekä Suomen suosituin verkkokauppa NetAnttila (TNS Gallup Oy: Online Shopping, maaliskuu 2004).

Lisätietoja: Anttila Oy:n toimitusjohtaja Matti Leminen, puh. 01053 40100
EMS-projektista ja ympäristöasioista Anttila Oy:n ympäristöpäällikkö Juha Kortesalmi, puh. 01053 40220

* EMS = Environmental Management System
** BVQI = Bureau Veritas Quality International

 

LIITE 1. Sertifioidun ympäristöjärjestelmän eteneminen Anttila Oy:ssä.

Vuonna 2002 sertifiointiauditoidut kohteet

Keskusyksikkö Pitäjänmäki, Helsinki

Anttila-tavaratalo Kodin Ykkönen -Tavaratalo
Anttila City, Helsinki Kaisa, Helsinki
Anttila Espoonlahti, Espoo Länsikeskus, Turku
Anttila Kamppi, Helsinki Merituuli, Espoo
Anttila Itäkeskus, Helsinki Palokka, Jyväskylä mlk
Anttila Jyväskylä Sisustajantori, Oulu
Anttila Kajaani Turtola, Tampere
Anttila Oulu Varisto, Vantaa
Anttila Tampere
Anttila Kivikukkaro, Turku

Vuonna 2003 sertifiointiauditoidut kohteet

Hämeenkylä Jakelukeskus, Vantaa

NetAnttila

Anttila-tavaratalo
Anttila Hyvinkää
Anttila Hämeenlinna
Anttila Jumbo, Vantaa
Anttila Kerava
Anttila Kotka
Anttila Kuopio
Anttila Lahti
Anttila Myyrmanni, Vantaa
Anttila Salo
Anttila Tikkurila, Vantaa

Vuonna 2004 sertifiointiauditoidut kohteet

Anttila postimyynti

Anttila-tavaratalo
Anttila Joensuu
Anttila Kokkola
Anttila Kouvola
Anttila Lappeenranta
Anttila Pori
Anttila Seinäjoki
Anttila Vaasa

Takaisin ylös