K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Venäjän Valiot

Teppo Kylmä | 19.08.2014

Sähköisten sanomalehtien otsikot toitottavat: “Valion Venäjä-tuotteita saa tänään näistä kaupoista – hinta “poikkeuksellisen” edullinen”. Myyntierät ovat saaneet kuluttajat liikkeelle. Puhelin soi, sähköpostia tulee, asiakkaat kyselevät: “Onko teillä myynnissä näitä eriä?” Tähän asti suuremman kokoluokan ruokakaupat ovat saaneet myydä eriä tästä Valion ns. ylijäämästä. Nyt vähittäismyynti näyttää laajenevan myös pienempiin kauppoihin.

 

Nämä Venäjän talouspakotteet näkyvät myös täällä Kaakkois-Suomessa. Venäjälle tarkoitettuja Valion tuotteita nähdään ruokakauppojen hyllyissä, koska Venäjä kielsi EU-maiden maitotuotteiden tuonnin elokuun alkupuolella. Valion myynti ja logistiikka tekee tällä hetkellä normaalia pidempää päivää, jotta päiväysherkkä tavara saadaan liikkeelle mahdollisimman pian. Toisaalta viennin supistuminen näkyy jollain aikavälillä myös ehkä Valion työpaikoissakin.

 

Tuotteista osa on ihan samoja tuotteita, mitä meillä on myynnissä normaalistikin. Esimerkiksi jogurttien makuvarianteissa saattaa olla poikkeavuuksia. Tuote-tekstit ovat tietenkin painettu venäjäksi, joten kaupan on tarjottava asiakkailleen ihmetysten lisäksi myös pakkausselosteet suomen- ja ruotsin kielellä.

 

Kaupan ja kauppiaan näkökulmasta katsottuna kaikki positiivinen kuluttajaliikenne on aina positiivista. Tämän päivän kuluttaja on ehkä enemmän tarjousorientoitunut, kuin vaikka vuosi sitten. Taloudellinen epävarmuus lisää asiakkaan mielenkiintoa tarjousten perään. Me saamme ensimmäisen Valion Venäjä-erän myyntiin ylihuomenna, mielenkiinnolla odotan. Koskaan ei ole tilausmäärien kanssa pohdittu niin kauaa, kuin nyt. Kauppiaalla ei ole minkään valtakunnan käsitystä siitä, minkä verran tuotteita menee kaupaksi. Eihän meillä sitä ennustajan kristallipalloa ole muissakaan tarjouksissa, mutta yleensä niihin löytyy joku vertailupohja. Ja niinhän se menee, jos tilausmäärät ovat aivan pielessä, tiedetään, että kauppiasperheessä syödään tavallista enemmän jogurttia..

 

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös