K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Messuja ja ideoita

Sasu Hamina | 26.06.2014

Työ kaupalla sisältää paljon toistuvia rutiineja ja toistuvia haasteita. Nämä aiheuttavatkin usein ”sokeutumista” kaupassa oleviin epäkohdille ja muutostarpeille. Myös asiakkaat ehdottavat paljon tuotetoiveita, jotka pyrimme aina toteuttamaan. Tuotevalikoiman kehittäminen sisään kävelevien edustajien kanssa on aina haastavaa ja jää paljon tuotteita löytämättä, koska edustajilla ei aina ole tietämystä kaupan asiakaskunnasta ja ostokäyttäytymisestä.

Kierrän itse paljon vapaa-aikanani messuilla ja muissa kaupoissa keräämässä ideoita esillepanoihin sekä uusia toimittajia ja tuotteita. Ideoita voi löytyä miltä tahansa messuilta, kaupoista, kaduilta tai Internetistä, koska pitämällä silmät auki ja ajattelemalla avoimesti voi löytyy uusia ajatuksia. Pienestä asiasta voi kasvaa suurikin idea, kunhan osaa löytää asioista uusia puolia.

Messut ja erilaiset tapahtumat ovat helpoin tapa löytää pientuottajien laadukkaita ja erilaisia tuotteita. Siellä pystyy henkilökohtaisesti tapaamaan tuottajat ja pääsee kuulemaan tarinat tuotteiden, raaka-aineiden ja yritysten takana. Asiakkaat ovat alkaneet arvostamaan tuotteiden laatua ja alkuperää entistä enemmän. He haluavat tietää tarinoita tuotteiden taustalta ja arvostetaan enemmän lähellä tuotettua ruokaa. Ajatustapa ”Syödään vähemmän, syödään laadukkaammin” alkaa keräämään enmmän kannatusta.

Olemme pyrkineet keräämään kaupan valikoimaan laajan valikoiman luomua ja lähiruokaa. Olemme myös alkaneet keräämään arvostettujen pien- ja luomutuottajien tuotteita valikoimiimme. Tästä syystä pidämme korvat ja silmät auki uusien tuotteiden suhteen. On myös ollut ilo huomata, että moni pien- ja luomutuottaja on kuullut pienestä K-marketista Itä-Helsingissä, jonka valikoimaan he haluaisivat tuotteitaan.

Olemme myös pyrkineet helpottamaan asiakkaidemme asiointia kaupassa eri keinoin. Osa näistä keinoista helpottaa myös omaa työskentelyämme (mm. maitohyllymme ja salaattibaari). Uusia ideoita esillepanoihin ja asioinnin helpottamiseen löytyy myös eri kaupoista ja tapahtumista, ei ainoastaan ruokakaupoista.

Olen todella kiitollinen siitä, että meillä on valveutuneita ja aktiivisia asiakkaita, jotka antavat meille palautetta valikoimastamme ja toiminnastamme sekä auttavat meitä kehittämään kauppaamme kokoajan parempaan suuntaan.

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös