K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Tee itse kun muut eivät pysty

12.02.2013

Joskus yrittäjänä tulee sellaisia päiviä, että kauppiaan on pystyttävä tekemään myös toisten työt kun työntekijät kaatuvat yksitellen sairasvuoteelle. Valitettavasti meille iski juuri superpäiväviikoille sairauslomien suma, joten töissä olevien täytyy venyä äärimmilleen ja kauppias tekee siinä mukana minkä ehtii. Aina sairauslomia ei pystytä korvaamaan tuuraajilla, sillä heitäkään ei yhtäkkiä aina saa ja yrittäjänä kustannukset karkaavat nopeasti pilviin jos kaikki työtunnit joutuu maksamaan tuplana.    

Tällaisina päivinä näkee hyvin, kuinka moni työntekijöistä on sellainen moniosaaja että kaikki kaupan hommat hoituvat ilman sen kummempia ihmettelyjä. Harvalla alalla ammattitaito on tätä luokkaa että toisten työt pystytään tekemään oman työn ohella! Kauppiaan on pystyttävä käytännössä hoitamaan vaikka koko kaupan osastojen tilausvastuut ja työt tarvittaessa, sillä viimekädessä se on omasta työstä kiinni kuinka yritys pyörii vajaamiehityksellä. Jotkut kauppiaat keskittyvät enemmän numerojohtamiseen, mutta vaikka itse joudunkin istumaan paljon toimistossa, teen myös osastoilla lähes päivittäin töitä nähdäkseni kuinka homma pyörii. Käytännössä tänäänkin kahden työntekijän ollessa vahvuudesta pois olen tehnyt niin leipäosaston kuin einesosastonkin töitä ja kappas vaan, purkanut myös koko hevikuorman yksin ja emme ole vielä edes avanneet ovia tänä aamuna…

Kun osa porukasta talvilomailee, superpäivät puskevat päälle ja osa porukasta tippuu sairaspetiin, tuntuu välillä että yksi käsipari ei pitkälle riitä. Kummasti kauppias on kuitenkin aina se, joka niiden moniosaajien kanssa vetää homman kasaan ja taas saadaan yksi päivä onnistumaan. Yrittäjänä on onneksi myös vapaus lähteä kotiin silloin, kun itse haluaa. Joskus päivä venyy liian pitkäksi, mutta joskus on myös mahdollisuus lähteä vaikka kesken päivän koiranpennun kanssa koirakouluun. Tällaiseen vapauteen on harvassa ammatissa mahdollisuus!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös