K-kauppias-blogi

Blogi K-kauppiasvalmennuksesta, kauppiaaksi kasvamisesta ja kaupan arjen iloista. Aitoja tarinoita ja elämänmakuisia kokemuksia kauppiasuran alusta.

 

 

Joulukuu on yhtä juhlaa

Kristiina Kanervo | 09.12.2013

Kauppiasuralla on tullut nähtyä monta kaunista auringonnousua, öisiä moottoriteitä ja lumen tuiskuttamia teitä kellonaikoina, jolloin aurausautot eivät vielä kulje. Työmatkat kotoa kaupalle ajoittuvat usein sellaisiin kellonaikoihin että on ainoa autoilija liikenteessä kun muut vielä nukkuvat.

Itsenäisyyspäivä oli taas yksi niistä päivistä, kun muut kauppiaat ja koko kansa vielä nukkuivat kun me aloimme valmistelemaan kauppaa asiakkaita varten. Naapurin isäntä oli herännyt jo ennen meitä ja laittanut suomen lipun salkoon, aamu alkoi jo juhlavasti ja oli mukava päivittää kaupan facebookiin hyvät itsenäisyyspäivän toivotukset.

Joskus ajattelen, että onko aivan pakko joka ikinen juhlapyhä, juhannus ja joulu olla töissä, mutta vapaaehtoistahan se kauppiaallekin on. Kauppias saa valita itse työaikansa.

Hiljainen itsenäisyyspäivän aamu vaihtui riemukkaaksi kaupankäynniksi ja työntekijät tervehtivät toisiaan “onko täällä jo sirkus menossa”. Meidän kauppa on outo poikkeus muiden kauppojen joukossa kun kauppa käy hirmuisella sykkeellä muiden kauppojen ollessa kiinni. Luuloista huolimatta myös innokkaita työntekijöitä pyhäpäiviin löytyy aina. Ikuinen jokapäiväinen aukioloaika on kauppiaallekin raskasta. Tässä ammatissa vaaditaan sitä, että ystävät joutuvat kerta toisensa jälkeen kuuntelemaan selityksiä siitä, kun en vielä pääsekään lähtemään töistä tai joudun lähtemään kesken illanvieton töihin tai perumaan tapaamisia sen takia että taas töissä on joku pienimuotoinen katastrofi joka pitää ensin selvittää. Sosiaalisesti vireät kauppiaat varmaan jaksavat vielä pitkän työputken jälkeen tavata ystäviä vapaallakin, mutta jatkuva läsnäolo kaupalla ja oleminen aina tavoitettavissa tekee ainakin itselleni sen, että harvoin sitä mihinkään jaksaa juhlimaan lähteä, oli sitten vappu tai juhannus.

Ilolla katselen asiakasvirtaa pyhänäkin ja toivon, että myös jatkossa aina on niitä ihmisiä jotka haluavat juuri pyhäpäivänä ostaa vaikkapa kampasimpukoita tai vuohenmaitoa- näitä on tänäänkin kyselty ja asiakkaille kärryihin löydetty. Hienoa on, että ihmisillä on ihan oikeat ostoslistat kymmenien tuotteiden kera ja he luottavat siihen että meiltä ne tuotteet löytyvät. Ja löytyväthän ne kun ollaan jo pari viikkoa tähän taas valmistauduttu. Ymmärrän, että jotkut ovat kovasti vastaan näitä ikuisia aukioloaikoja, mutta mistä nämä sadat ihmiset tänäänkään ruokansa hakisivat jos eivät meiltä!

Viimeisimmät postaukset
Blogiarkisto
Takaisin ylös