Uutiset

Tarkenna aihe

33 uutista ja tiedotetta

Syyskuu 2024

K-ryhmä mukana Roosa nauha -kampanjassa - yksi pääyhteistyökumppaneista jo kymmenettä kertaa

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys käynnistyy 19.9.2024. K-ryhmä on mukana keräyksessä jo 16. kertaa. Roosa nauhan ja -rannekkeen ostamisen lisäksi keräykseen on helppo osallistua K-ruokakaupoissa valitsemalla pinkkiin pukeutuneita Roosa nauha –kampanjatuotteita.

Vastuullisuus, Media

19.09.2024 10.00

10 juniorijääkiekkoseuraa mukaan Liike on lääke -hankkeeseen – tavoitteena, että tuki muuttuu liikkeeksi

K-ryhmän ja kumppaneiden Liike on lääke -hanke laajenee tänä syksynä, kun 10 juniorijääkiekkoseuraa ympäri Suomea liittyy mukaan kannustamaan lapset ja nuoret liikkeelle. Tuki suunnataan matalan kynnyksen harrastustoimintaan ja yhteistyö on räätälöity paikallisten seurojen näköiseksi.  

Vastuullisuus, Media

16.09.2024 07.49

Kotimaisuuden arvostus edelleen korkealla – näkyy sekä asenteissa että ostokäyttäytymisessä

Lehdistötiedote 4.9.2024 suomalaisen ruoan päivänä K-ryhmä selvitti: hinnalla on merkittävä rooli suomalaisten ostopäätöksissä, myös kotimaisen ruoan arvostus on pysynyt korkealla. Positiiviset asenteet näkyvät myös ostokäyttäytymisessä, sillä hintatietoisuudesta huolimatta alkuperämerkittyjen tuotteiden myynti on ollut jopa hienoisessa kasvussa. Taustalla on halu tukea suomalaista ruoantuotantoa.

Vastuullisuus, Media

04.09.2024 08.05

Uudistetun K-Supermarket Piikkiön energiankulutus laski yli 30 %

K-Supermarket Piikkiöön asennettiin alkuvuonna 2023 laajennuksen ja uudistuksen yhteydessä uudet energiatehokkaat kylmälaitteet, osastokohtaisesti säätyvä ledivalaistus ja tehokas 100 kW:n pikalatausasema sähköautoille. Mittavan energiaremontin hyödyt näkyvät nyt energiankulutusluvuissa: kokonaisenergiankulutus on vuositasolla noin kolmanneksen pienempi kuin ennen remonttia.

Vastuullisuus, Media, Varsinais-Suomi ja Häme

02.09.2024 08.05

Elokuu 2024

K-Supermarket Suosikin kauppiaalla pitää kiirettä - hunajasadon korjuu on kiivaimmillaan

Tiesitkö, että K-kauppias voi olla myös mehiläistarhaaja? Suolahdessa Keski-Suomessa sijaitsevan K-Supermarket Suosikin kauppias Heli Romppanen innostui mehiläistarhauksesta tutustuessaan erilaisten pientuottajien toimintaan. Nyt Romppasella on mehiläistarhaajan tutkinto ja hän myy kaupassa itse tehtyä hunajaa. Kyseessä on todellinen lähituote, sillä hunaja valmistuu Vihijärvellä vain 15 minuutin ajomatkan päässä kaupalta.

Vastuullisuus, Media

16.08.2024 08.21

Heinäkuu 2024

Kauniita, kestäviä ja kotimaisia – lähikukkien sesonki on täällä

Lähikukkien eli avomaalla Suomessa kasvaneiden leikkokukkien kausi on alkamassa. Kausi kestää yleensä heinäkuun puolivälistä elokuun loppupuolelle, mutta sen ajankohta ja kesto vaihtelevat sään mukaan. Näitä vastuullisesti kasvatettuja kukkia kutsutaan myös slow flowers -kukiksi. 

Vastuullisuus, Media

15.07.2024 07.32

Ruoka-apuyhteistyö pienensi Kalatukku E. Erikssonin hävikin lähes puoleen

Kalatukku E. Erikssonilla aloitettiin keväällä hävikkivaarassa olevien tuotteiden lahjoittaminen Stadin safkan ruoka-apuun. Lähes 45 prosenttia vanhenevista tai muutoin hävikkiin päätyvistä tuotteista saadaan ohjattua ruoka-apuun. Suurin osa lahjoitettavista tuotteista on tuoretta kalaa, mutta ruoka-apuun lahjoitetaan myös jalosteita kuten savukalaa ja salaatteja.

Vastuullisuus, Media

11.07.2024 08.27

Suomalaisista 63 % tuntee huonoa omatuntoa kodin huoltotöiden lykkääntymisestä

K-RAUDAN LEHDISTÖTIEDOTE 4.7.2024 Ikkunanpesun sekä lattiakaivojen ja hajulukkojen puhdistuksen lykkääntyminen aiheuttavat suomalaisille eniten huonoa omatuntoa. Tämä selviää K-Raudan Näin Suomi remontoi -kyselyn tuloksista. K-Raudan ja Onnisen LVIKE-asiantuntija kertoo, miksi kiinteistön huoltaminen kannattaa ja miten töihin tulee tartuttua.

Vastuullisuus, Media

04.07.2024 09.00

Liike on lääke -kiertue mukana Helsinki Cupissa

Liike on lääke -kiertue on mukana jalkapallon Helsinki Cupissa viitenä päivänä. Lasten ja nuorten liikuttamiseen tähtäävän kiertueen puitteissa järjestettävät koko perheen tapahtumat ovat maksuttomia. Tapahtumat ja kiertue ovat osa valtakunnallista Liike on lääke -hanketta, jonka tavoitteena on järjestää tänä vuonna lapsille ja nuorille noin 100 liikuntatapahtumaa. 

Vastuullisuus, Media, Etelä-Suomi

02.07.2024 11.00

Kesäkuu 2024

Lajittelu suomalaisten suosituin arjen vastuullisuusteko – kuinka kierrätys käy helposti myös kesämökeillä?

Mökkeilykausi on kuumimmillaan, mutta kuinka jätteiden lajittelu hoituu kesämökeillä? Mihin viedä muovi-, kartonki-, metalli- ja lasipakkausjäte tai vanhat paristot mökkeillessä? Kesämökeillä jätteiden lajittelu voi tuntua haastavammalta kuin kaupunkikodeissa. Lajittelu sujuu kuitenkin vaivattomasti vaikkapa kauppareissun yhteydessä ja samalla arvokkaat raaka-aineet saadaan kiertoon.

Vastuullisuus, Media

26.06.2024 13.25

Takaisin ylös