SDG 5 Sukupuolten tasa-arvo

YK:n kestävän kehityksen tavoite 5 on Sukupuolten tasa-arvo. Tavoitteena on saavuttaa sukupuolten välinen tasa-arvo sekä vahvistaa naisten ja tyttöjen oikeuksia ja mahdollisuuksia. Lue alta, miten Kesko edistää tavoitetta omassa toiminnassaan.

Kansainvälisesti

  • Pirkka Reilun kaupan kukkien Reilun kaupan lisä antaa kenialaisella kukkatilalla työskenteleville naisille mahdollisuuden parantaa elintasoaan ja kouluttamaan lapsiaan. Reilun kaupan lisällä on paikallisyhteisöissä muun muassa kunnostettu ja laajennettu koulua ja päiväkotia. K-ruokakauppojen myymistä Reilun kaupan tuotteista on kertynyt paikallisyhteisöjen sosiaalisiin kehityshankkeisiin tarkoitettua Reilun kaupan lisää vuosina 2009–2019 yhteensä yli 5 miljoonaa euroa.   

Paikallisesti: 

  • Sukupuolten tasa-arvo on osa Keskon henkilöstöpolitiikkaa ja K Code of Conduct -toimintaohjeita.
  • Suomessa vakituiselle sekä määrä- että osa-aikaiselle henkilöstölle tarjottavia henkilöstöetuuksia ovat esimerkiksi työterveyshuolto, vakuutus työtapaturman ja ammattitaudin varalta, vanhempainvapaa ja eläke-etuudet.
  • Tasa-arvo, oikeudenmukaisuus ja syrjimättömyys ovat tärkeitä periaatteita, joita Keskossa noudatetaan koko työsuhteen ajan. Tehtävään valitaan soveltuvin ja kehityskykyisin henkilö ja ihmisiä arvioidaan pätevyyden, taitojen ja saavutusten perusteella.
  • Henkilöstölukuja Keskon vuosiraportissa

 

Takaisin ylös